1.    13 Aug 2015 #1
    Join Date : Jun 2015
    Posts : 51
    Windows 10

    No "send to mail recipient" context submenu


    I do have the "Send to" context menu entry in windows explorer but there's only Bluetooth Device listed (and I even have this turned off, go figure). There is no E-Mail Recipient like it used to in my previous Windows installation.

    I've tried the 7/8 Forums recommendations but my "Send to" folders in Default and User already contain the MAPI entry. I even deleted it and re-did it according to the tutorial but to no avail.

    Any other ideas? There's a fix it EXE available from some forum that fixes some Reg Entries but it was for Vista and does not work for Win10.

    Any ideas?
      My ComputerSystem Spec
  2.    13 Aug 2015 #2
    Join Date : Aug 2015
    Highland Village, TX
    Posts : 44
    Windows 10 Pro x64

    What is your default email client and what version is it?
      My ComputerSystem Spec
  3.    13 Aug 2015 #3
    Join Date : Jun 2015
    Posts : 51
    Windows 10
    Thread Starter

    OL2013 and it seems to have all default protocols and file types assigned
      My ComputerSystem Spec
  4.    14 Aug 2015 #4
    Join Date : Aug 2015
    Highland Village, TX
    Posts : 44
    Windows 10 Pro x64

    Just for testing purposes, have you tried setting up the built in Windows Mail client? If not can you try that? Just add one account, it doesn't even have to be the same as the one in OL 2013. Once it's done does that fix the issue?

    If not, have you tried running the office repair tool? Start | Control Panel | Programs and Features | select Microsoft Office | Click change | select Repair.
      My ComputerSystem Spec
  5.    17 Aug 2015 #5
    Join Date : Jun 2015
    Posts : 51
    Windows 10
    Thread Starter

    I'll give Office Repair a shot. I've uninstalled Windows Mail.
      My ComputerSystem Spec
  6.    03 Oct 2015 #6
    Join Date : Jun 2015
    Posts : 51
    Windows 10
    Thread Starter

    turns out - once again - deleting all the shortcuts/items in the send to folder, then restoring them from the recycle bin did the trick and now all items show and are working. I wonder how crap like this does not get notices in q&a.
      My ComputerSystem Spec

 


Similar Threads
Thread Forum
Solved How to remove the "send a smile/frown" on internet explorer 11
that smiley icon is a bit of annoying.
Browsers and Email
Solved reinstall "Mail & Calendar" on 10162
Anyone know how to reinstall "Mail & Calendar" on 10162?
Software and Apps
Remove "Pin to Start" Context Menu for Files in Windows 10?
Looking to remove the "pin to start" context menu from Windows 10, I use startmenu replacement and that option is very much in the way. There was a way for win 8.1 Files in Windows 8 But reg files changed, so anyone got a Win 10 version of...
Customization
Suddenly have "new folder" on top of the context menus
I have no idea when this happened to me. Here are some screenshots: http://i.imgur.com/Cp27OJz.png On desktop http://i.imgur.com/Xw1WT5O.png On explorer Please help!
General Support
Solved Can't install "Mail, Calendar and People" app (errorcode 0x80073cff)
I had "Mail Calendar and People" app installed on my Windows 10 build 9926, then 10041 update came and after it finished installing, that app was gone! And since then I couldn't install it back, gives the errorcode 0x80073cff as you can see on the...
Software and Apps
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 20:08.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums