Using ip number as URL not working

  1. bosse's Avatar
    Posts : 14
    Windows 10 Home
       #1

    Using ip number as URL not working


    I have a simple webserver on my lan at local dhcp ip. When trying to access with brower and that ip I get error using win7 or xp laptop box. Same for Firefox, IE or Chrome.
    Error like 'server not responding' and via information icon 'connection not secure'

    Only one working is firefox on my windows10 stationary box.
    How can I fix it working on laptop box ?
    Some months ago it was possible to fix by clicking the little information icon in url pane and then add that IP url as an exception. But that option is gone now. I think that was what made it work on my win10 box.
      My Computer

  2. Samuria's Avatar
    Posts : 6,195
    windows 10
       #2

    Is the server running HTTPS as everything should now be HTTPS not http
      My Computer

  3. bosse's Avatar
    Posts : 14
    Windows 10 Home
    Thread Starter
       #3

    Samuria said:
    Is the server running HTTPS as everything should now be HTTPS not http
    The server is a very crude micro comp based. Can't cope with https. I also have the same problem trying to reach my router admin gui, from LAN side, via ip nbr url. the router also just handle http requests.
    The basic problem is if I type ip a.b.c.d or http://a.b.c.d it fails with comment 'connection not safe'. Like it'll only handle secure connection ... period.
      My Computer

  4. bosse's Avatar
    Posts : 14
    Windows 10 Home
    Thread Starter
       #4

    Just realized on win10 box it work for all browsers IE, Fire fox and Chrome
    So it's not browser specific ...
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 18:20.
Find Us




Windows 10 Forums