Windows 10: Edge not recognising specific site login as a 'form'. No details saved


  1. Posts : 1,311
    W10 pro x64 and W8.1 x86
       10 May 2018 #1

    Edge not recognising specific site login as a 'form'. No details saved


    Out of forty or so sites I have set up in Edge, one is proving troublesome. The site in question is Sony UK Community Forum:

    https://community.sony.co.uk/t5/engl...munity/ct-p/en

    I have posted about the issue on that site.

    I had zero issues before 1803 April 2018 Update (which is clean installed). The run up builds to this also displayed this issue. The Fall edition was perfect.

    Edge currently does not seem to recognise the login page is a form and so never offers to save details. IE does offer to save the password and login details and having done so they appear in Credentials Manager. This never happens with Edge.

    I have also reported this using the Edge feedback hub.

    This is the login screen where nothing is saved or offered to be saved.


    Click image for larger version. 

Name:	Capture.PNG 
Views:	0 
Size:	667.1 KB 
ID:	188101
      My ComputerSystem Spec


  2. Posts : 3,342
    Windows 10 Pro x64 v1803 Build 17134.228 (Branch: RS4 Release Preview)
       10 May 2018 #2

    Go into Edge Settings->Advanced Settings->Manage passwords and see if you find an entry for sony.co.uk there. If so, delete that entry, reset the browser cache, restart Edge and try the login page again.
      My ComputersSystem Spec


  3. Posts : 1,311
    W10 pro x64 and W8.1 x86
    Thread Starter
       10 May 2018 #3

    Thanks for the reply.

    The entry was present in Edge and so I deleted it. This action seems to have deleted the entry in Credentials Manager that IE placed there. Edge still isn't remembering the login details or offering to save them. Also the entry in Edge that I deleted has not been recreated.

    For no good reason (lol) I wonder whether to either try setting up a duplicate account to see what happens, or changing my password/email when I do log in. Its an odd problem for sure.
      My ComputerSystem Spec


  4. Posts : 3,342
    Windows 10 Pro x64 v1803 Build 17134.228 (Branch: RS4 Release Preview)
       10 May 2018 #4

    I just tried to login to sony.fi (your .co.uk) and indeed no offering to save credentials. If I go to account.sonyentertainmentnetwork.com I do get the offering to save credentials. I have linked all my Sony accounts.

    I'm not sure what's going on there...
      My ComputersSystem Spec


  5. Posts : 1,311
    W10 pro x64 and W8.1 x86
    Thread Starter
       10 May 2018 #5

    Hey, thanks for trying that, I really appreciate it.

    The Fall update had no problem and both offered and stored details OK, at least as far as just clicking the empty login boxes go and they were then auto completed.
      My ComputerSystem Spec


  6. Posts : 3,342
    Windows 10 Pro x64 v1803 Build 17134.228 (Branch: RS4 Release Preview)
       10 May 2018 #6

    It must be something in latest version of Edge on Windows SCU. On Chrome and Internet Explorer I get offered to store credentials. Seems Edge does not recognize all types of login boxes anymore.


    Hmmm...better make feedback to MS about this.
      My ComputersSystem Spec


  7. Posts : 1,311
    W10 pro x64 and W8.1 x86
    Thread Starter
       10 May 2018 #7

    Just had a go using 'sonyentertainmentnetwork' and that enabled me to save my login details (my same user ID and password) but I can't seem to link it to the community forum (although Sony say I can).

    Like you, I'll probably keep pecking away at this on and off
      My ComputerSystem Spec


  8. Posts : 1,311
    W10 pro x64 and W8.1 x86
    Thread Starter
       11 May 2018 #8

    I've reported this to the MS Edge development team together with a link to this thread.
      My ComputerSystem Spec


 

Related Threads
Is it possible to drag URL's from Edge to the desktop? I got very used to doing this under Firefox and found it handy. Thank you.
How can we delete the saved WiFi/WLAN password (the one that is used for 'connect automatically') for a specific «User Profile» listed above? I don't want to delete the complete «User Profile», only the password. Or do I 'delete' the wireless...
I have Flash enable in Edge (Windows 10, latest production builds). Some site will play Flash content immediately, but other sites do not and there is no "Run Flash" prompt for the site. Any thoughts on how Flash can be enabled for a site that...
Hello how can I delete "saved password" and "form data" of microsoft edge manually ?! after too much search in google .... I trid to delete some value of the following registry address HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Classes\Local...
Lastpass auto login and form fill in Software and Apps
Are their on-going issues with the Windows 10 extension for lastpass? If so, when can we expect a fix?

Tags for this Thread

Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 20:39.
Find Us