System Image Problem

Page 15 of 34 FirstFirst ... 5131415161725 ... LastLast

  1. Posts : 167
    Windows 10
    Thread Starter
       #141

    Boy I got a lot of more reading to do, but first, I shut down and unhooked all drive, but forgot the removable disks, they are plugged into the MOBO, sorry. I rebooted and checked the BIOS, it says that Drive 1 is the Samsung, BUT.......

    System Image Problem-untitled.png

    --
    Nick
      My Computer


  2. Posts : 2,735
    Windows 10 Pro X64
       #142

    Hi,

    it says that Drive 1 is the Samsung, BUT.......
    But what exactly ??
    It boots, it boots, it boots.....
    You say you forgot the removable disks but I don't see any in disk manager. They're certainly not active now. (Tongue firmly in cheek)


    Cheers,
      My Computers

  3. Slartybart's Avatar
    Posts : 3,502
    Win_8.1-Pro, Win_10.1607-Pro, Mint_17.3
       #143

    caddman6425 said:
    Boy I got a lot of more reading to do, but first, I shut down and unhooked all drive, but forgot the removable disks, they are plugged into the MOBO, sorry. I rebooted and checked the BIOS, it says that Drive 1 is the Samsung, BUT.......

    System Image Problem-untitled.png

    --
    Nick
    fdegrove said:
    Hi,



    But what exactly ??
    It boots, it boots, it boots.....
    You say you forgot the removable disks but I don't see any in disk manager. They're certainly not active now. (Tongue firmly in cheek)


    Cheers,
    Hallelujah! Hallelujah! Hallelujah ...!

    The BUT ... might be What happens when the other internal drive (Hitachi) is connected.

    Nick, please check the sata port that the Samsung drive is connected
    Please take a picture of the the ports and cabling as they are now and post the picture.

    I think this is the way they should be connected as I posted in 127
    I know the Hitachi is not connected at the moment. The image only shows how I THINK the two drives should be connected. Do NOT connect the Hitachi - you should run the machine this way - ONLY C: connected.



    Just so I'm clear ... the MyBook and Seagate exp drives are USB drives that you plug into USB ports - is that correct?
      My Computer


  4. Posts : 2,735
    Windows 10 Pro X64
       #144

    Hi,

    Does the bios enumerate starting with #1 or #0 ?
    If the latter then the Samsung's still on the wrong SATA port as Bill suggests.
    Which then explains why disk management showed the Hitach as disk 0 and Samsung as disk 1 once the Hitachi drive was connected. (to port 0 that is)
    Cheers,
      My Computers

  5. Slartybart's Avatar
    Posts : 3,502
    Win_8.1-Pro, Win_10.1607-Pro, Mint_17.3
       #145

    fdegrove said:
    Hi,

    Does the bios enumerate starting with #1 or #0 ?
    If the latter then the Samsung's still on the wrong SATA port as Bill suggests.
    Which then explains why disk management showed the Hitach as disk 0 and Samsung as disk 1 once the Hitachi drive was connected. (to port 0 that is)
    Cheers,
    Good point



    Slartybart said:
    Speccy

    Standard Dual Channel PCI IDE Controller
    ATA Channel 0
    SAMSUNG HD642JJ ATA Device : SAMSUNG Spinpoint HD642JJ 640GB -> HP ( C: )
    TSSTcorp CDDVDW TS-H653R ATA Device (Optical drive)
    ATA Channel 1
    Hitachi HDT725032VLA380 ATA Device : Hitachi GST Deskstar 7K500 HDT725032VLA380 (0A32161) 320GB -> HP_Pavillion ( E: )
    TSSTcorp CDDVDW TS-H653N ATA Device (Optical drive)


    Nick, in addition to the camera picture of the Sata ports I asked for,

    Please also boot to BIOS and show the drive on the main screen
    Expand the drop down for the Samsung
    and click a camera shot - post that picture as well - thanks ... we'll work though this
    always one step and confirm, another step and confirm

    It's not always quick - but it's the only way I know how to beat an issue.
      My Computer


  6. Posts : 2,735
    Windows 10 Pro X64
       #146

    Hi,

    Just so I'm clear ... the MyBook and Seagate exp drives are USB drives that you plug into USB ports - is that correct?
    I'm 99.99% sure they are.

    Now, if the Samsung drive actually is physically connected to SATA port 0 and the Hitachi on port 1 and disk management reverses the order then we have a real mystery to resolve.

    Sherlock where are you ?


    Cheers,
      My Computers



  7. Posts : 167
    Windows 10
    Thread Starter
       #147

    OK gang,

    Before I do the camera shot of the BIOS dropdown, I've got more configurations to show:

    I next plugged in the CD's and took this image:

    System Image Problem-untitled-2.png

    So, I next plugged in the Hitachi drive and took this shot:

    System Image Problem-untitled-3.png

    Finally, I unplugged the removable disk (Cards), and Hallelujah:

    System Image Problem-untitled-4.png

    Next, the BIOS picture.

    --
    Nick
      My Computer

  8. Slartybart's Avatar
    Posts : 3,502
    Win_8.1-Pro, Win_10.1607-Pro, Mint_17.3
       #148

    fdegrove said:
    I'm 99.99% sure they are.

    Now, if the Samsung drive actually is physically connected to SATA port 0 and the Hitachi on port 1 and disk management reverses the order then we have a real mystery to resolve.

    Sherlock where are you ?
    yea, me too - it was just a comment Nick made about the ext drive being connected to the Mobo that made me ask. It was probably just misworded, I do that a lot, especially if I revise what I want to type

    The ports and cabling is what Nick needs to confirm!

    Sherlock is chasing Moriarty with Watson and can't help with this case

    But look ! Who needs Sherlock when Nick is on the case (or in the case ) and the disk management looks very nice with both internal drives connected.
    Gremlins!

    Ok, Nick - thanks
    Finally, I unplugged the removable disk (Cards), and Hallelujah:
    Those are the 4 card readers on the machine - correct?

    The BIOS pic, with the Samsung expanded, will hopefully lay this to rest and ..... and you can move on to the next step.

    I guess now would be a good time to address the Active flag on the two external drives - keeping the one step at a time methodology moving forward.

    Any objections - any additional thoughts?

    Bill
    .
      My Computer


  9. Posts : 2,735
    Windows 10 Pro X64
       #149

    Hi,

    Ok, Nick - thanks
    Finally, I unplugged the removable disk (Cards), and Hallelujah:
    Those are the 4 card readers on the machine - correct?
    Looks like it. Odd that these get precedence over what's connected on the SATA ports bar port #0

    The CDs\DVD's are connected how ? SATA? USB ?

    Yep, next step. Time to play with diskpart.

    Well done, Nick.

    Cheers,
      My Computers


  10. Posts : 167
    Windows 10
    Thread Starter
       #150

    Bill,

    Correct, the Card Readers, I have had such a brain fart with this computer. Remember, short term memory loss. Any way, here is the picture you wanted.

    System Image Problem-20160710_124148.jpg

    --
    Nick
      My Computer


 

Related Threads
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 15:18.
Find Us




Windows 10 Forums