Windows 10: MACRIUM REFLECT - Event ID: 513 Source: "Microsoft-Windows-CAPI2"

Page 1 of 2 12 LastLast

  1. Posts : 115
    WINDOWS 10 PRO INSIDER PREVIEW
       29 Aug 2015 #1

    MACRIUM REFLECT - Event ID: 513 Source: "Microsoft-Windows-CAPI2"


    I have the Purchased Retail Version of MR6 and have made several successful (NO Failed Yet) of my ENTIRE WIN 10 Computer (Image) onto my USB Seagate 1.5TB External HD.

    In the Log I get this: Event ID: 513 Source: "Microsoft-Windows-CAPI2"

    What does it mean ?? Looked all over the Internet but didn't find a "Fix" !!

    Thanks !!

    Wen
      My ComputerSystem Spec

  2. Word Man's Avatar
    Posts : 1,177
    Windows 10 Home
       29 Aug 2015 #2

    wen said: View Post
    I have the Purchased Retail Version of MR6 and have made several successful (NO Failed Yet) of my ENTIRE WIN 10 Computer (Image) onto my USB Seagate 1.5TB External HD.

    In the Log I get this: Event ID: 513 Source: "Microsoft-Windows-CAPI2"

    What does it mean ?? Looked all over the Internet but didn't find a "Fix" !!

    Thanks !!

    Wen
    See here: http://knowledgebase.macrium.com/dis...in+Windows+8.1

    Macrium support in their forum characterizes this as a "benign" event. See Nick's post at http://forum.macrium.com/Topic3154.aspx

    Since you have paid version, you can register at this forum - will need to enter confirmation of paid status to complete registration. If you only want to browse and not post, no need to register.
    Last edited by Word Man; 29 Aug 2015 at 07:54. Reason: Added link to "benign" characterization.
      My ComputerSystem Spec

  3. Word Man's Avatar
    Posts : 1,177
    Windows 10 Home
       29 Aug 2015 #3

    Since I've seen this error for all backups and pointed you to the KB article, I decided to go ahead and follow their process (which I hadn't up until now). The permissions on my registration folder all line up as they say it should. I went ahead to the referred answers.microsoft.com thread and, after making a system restore point, executed from an elevated command prompt:
    Code:
    sc sdset MSLLDP D:(D;;CCDCLCSWRPWPDTLOCRSDRCWDWO;;;BG)(A;;CCDCLCSWRPWPDTLOCRSDRCWDWO;;;SY)(A;;CCDCLCSWRPDTLOCRSDRCWDWO;;;BA)(A;;CCDCLCSWRPWPDTLOCRSDRCWDWO;;;SO)(A;;LCRPWP;;;S-1-5-80-3141615172-2057878085-1754447212-2405740020-3916490453)(A;;CCLCSWLOCRRC;;;SU)S:(AU;FA;CCDCLCSWRPWPDTLOCRSDRCWDWO;;;WD)
    from szz743's posted step number 4.

    I then ran (right click, Run Now) an incremental backup from my backup schedule definition and it completed fine - log shows it did NOT throw the 513 error this time.
      My ComputerSystem Spec

  4.    29 Aug 2015 #4

    Thank you for that. Works here, too.
      My ComputerSystem Spec

  5. Word Man's Avatar
    Posts : 1,177
    Windows 10 Home
       29 Aug 2015 #5

    rbmorse said: View Post
    Thank you for that. Works here, too.
    You're welcome!
      My ComputerSystem Spec

  6.    01 Oct 2016 #6

    Only Temp Fix For Me


    Well, it worked long enough for me to set new restore points and run Macrium partial once w/o the error although when Macrium ran its next scheduled partial, the error returned. tried to run the fix again and received "The device is not ready" response in cmd.
    I know the 513 is not a critical error, but this seemed to also fix Windows 7 Backup error of not being able to locate drive where it has always stored backups, as well as not being able to set restore points which had seemed to disappear. This is what lead me to obtain free vers of Macrium Reflect. Wind7 reports error 0x80780048 MS says to run sfc /scannow to correct this error. SFC Scannow found zero issues to report which leads back to this fix, which leads me back to this fix.

    Also, I have not been able run a Windows 7 backup in over a month. I realize I dont need two backup programs, but believe this may affect otrer process or create other errors, or is this a non issue?


    This is what I enter for the corrected MSLLDFP in elevated cmd prompt wordwrap off
    DD;;CCDCLCSWRPWPDTLOCRSDRCWDWO;;;BG)(A;;CCDCLCSWRPWPDTLOCRSDRCWDWO;;;SY)(A;;CCDCLCSWRPDTLOCRSDRCWDWO; ;;BA)(A;;CCLCSWRPWPDTLOCRRC;;;SO)(A;;LCRPWP;;;S-1-5-80-3141615172-2057878085-1754447212-2405740020-3916490453)(A;;CCLCSWLOCRRC;;;SU)
    with cmd respone of "the device is not ready)
    VSS is set to auto although was again stopped, so started, no change
      My ComputerSystem Spec

  7.    08 Nov 2016 #7

    I know I jumped on this late a month ago, but, I remain in the same place today.
    No windows 7 backup
    installed MR6 Free, set to run M - F, has only run 4 of 5 days at best.
    Since 10/25 MR has only ran once effectively.
    The last windows update again took me off line for a few days, again took office 13 away for a few days, messed with my printer, removed some programs and thumbs, removed the restore points I created manually for the umpteenth time leaving me with none.
    I am about to purchase an new external storage device for backup, not sold on a particular one, I have the 4TB G drive but it is the drive that is continually not being located. I do have many large files stored, film and music as I do editing. Find myself burning BD-R 25GB and 50GB at a time and using these for "secure" , I know, backup of files I cannot afford to lose.

    I did earlier today install Ashampoo Anti Spy and shut down all 43 available communication options between my computer and MS as well.

    So, still floundering folks and could really use a life raft, or a even a huge heavily weighted net seems like not such a bad assist at this point.
    Getting ready to connect an old lap[top back up and get to know Linux for the first time, this is getting old. Will do the Linux regardless, it's about time I gave it a whirl.


    SORRY about the verbiage, just punchy..

    I just ran this from an elevated command prompt:

    vssadmin list shadowstorage

    which resulted in the fine mess:
    Code:
    Shadow Copy Storage association
       For volume: (F:)\\?\Volume{7bc92148-0000-0000-0000-100000000000}\
       Shadow Copy Storage volume: (F:)\\?\Volume{7bc92148-0000-0000-0000-100000000000}\
       Used Shadow Copy Storage space: 1.33 GB (0%)
       Allocated Shadow Copy Storage space: 1.63 GB (0%)
       Maximum Shadow Copy Storage space: 14.0 GB (3%)
    
    Shadow Copy Storage association
       For volume: (G:)\\?\Volume{3136f36a-0b77-4ee2-bcc3-b69251f430a1}\
       Shadow Copy Storage volume: (G:)\\?\Volume{3136f36a-0b77-4ee2-bcc3-b69251f430a1}\
       Used Shadow Copy Storage space: 243 MB (0%)
       Allocated Shadow Copy Storage space: 2.97 GB (0%)
       Maximum Shadow Copy Storage space: 55.9 GB (2%)
    
    Shadow Copy Storage association
       For volume: (E:)\\?\Volume{97aa1623-0000-0000-0000-800000000000}\
       Shadow Copy Storage volume: (E:)\\?\Volume{97aa1623-0000-0000-0000-800000000000}\
       Used Shadow Copy Storage space: 0 bytes (0%)
       Allocated Shadow Copy Storage space: 0 bytes (0%)
       Maximum Shadow Copy Storage space: 74.5 GB (2%)
    
    Shadow Copy Storage association
       For volume: (C:)\\?\Volume{0010dbfa-0000-0000-0000-501f00000000}\
       Shadow Copy Storage volume: (C:)\\?\Volume{0010dbfa-0000-0000-0000-501f00000000}\
       Used Shadow Copy Storage space: 0 bytes (0%)
       Allocated Shadow Copy Storage space: 0 bytes (0%)
       Maximum Shadow Copy Storage space: 2.22 GB (4%)
    I would be much more comfortable knowing I was having regular backups, even better knowing I had a nice copy of a back up, that is recent. VSS is always getting turned off, sfc showed no issues in need of repair as well as well.
    Macrium reports Drive G as Backup Full as well

    edit...why the emoji's, I don't use them at all, grrrrrr.
    Last edited by Barman58; 09 Nov 2016 at 07:08.
      My ComputerSystem Spec

  8.    09 Nov 2016 #8

    heck. i'd even like to know how the darn emojis ended up in my post, .....
      My ComputerSystem Spec


  9. Posts : 651
    W10 pro x64 and W10 x86
       09 Nov 2016 #9

    Lambert58 said: View Post
    heck. i'd even like to know how the darn emojis ended up in my post, .....
    The forum software is misinterpreting ( then C then : then ) as (C

    If you look at the reply window you can disable smilies if they are a problem.

    Click image for larger version. 

Name:	Capture.PNG 
Views:	2 
Size:	36.0 KB 
ID:	109396
      My ComputerSystem Spec

  10. Barman58's Avatar
    Posts : 1,328
    Windows 10 Pro x64 - XP/Vista/Win7/Win8.1 in VM for testing
       09 Nov 2016 #10

    The best way to prevent unwanted parsing of outputs from system tools is the use of the Code Tags [code] ... ... ... [/code]

    Code:
    as this will best show that the content is output from the utility (C:\)
    Just select the text and click the Code Button ... #

    Edit

    I've have applied the tags to the post to help clarify the output
      My ComputerSystem Spec


 
Page 1 of 2 12 LastLast

Related Threads
Does someone has any idea what this error means and above all ... how to avoid this? Thanks = Type : Error Date : 25-08-2015 Time : 10:42:14 Event : 3 Source :Microsoft-Windows-Kernel-EventTracing Description: Session...
I do have my WiFi internet working, I can access internet all right. But if I go to Windows 10 Settings and then try to open "Network & Internet", it takes forever and it does not load. While that happens, performance temporarily decreases, even...
I have upgraded 5 machines and clean installed 3 machines. Experienced an issue with one machine with continuous corruption problems After the 3rd attempt I discovered that even with a Clean Install of Win 10 I get unrepairable errors - Sorry...
Macrium Reflect for Home Use I was looking at this home edition but, wanted to get some opinions vs the free edition as I plan to upgrade motherboards later on and would like to use the saved image I have the free v6 now. Thanks! :)
I've installed Build 10041 and upgrade to 10049 three times now, each time I was able to do a search for Windows Update or Sound which would show me the correct results but this time, I'm not getting the right results. In the past I would do a Reset...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 03:49.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums