Built-in System Restore fails

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
  1.    3 Weeks Ago #11

    davidhk said: View Post
    From my Intel Compute Stick 32-bit.

    Attachment 221498

    I deleted ALL restore points > created a new one after that > ran the system restore > failed as before.

    I am not going to be bothered trying to fix it.
    I have run the built-in system image restore ( I do the built-in system image backup regularly ) and it works.
    So, that's my Plan B.
    Did you try restore within safe mode? Did you get the same outcome?
      My ComputerSystem Spec

  2. davidhk's Avatar
    Posts : 5,358
    windows 10 Home threshold2
    Thread Starter
       3 Weeks Ago #12

    No, I did not, because even if it works in safe mode, it does not solve the problem of NOT being able to do the same thing in "regular" mode.
    I'll be damned if I have to go to safe mode every time I need to do a system restore.
    I know it works better in safe mode, but that is not the point.

    Thank you for you help and suggestion.
      My ComputerSystem Spec

  3.    3 Weeks Ago #13

    Huge thread on Appxstaging and System Restore:
    System Restore fails: AppxStaging %ProgramFiles%\WindowsApp 0x80070091 - Windows 10 Forums

    albeit different error number.

    Your error number: e.g.
    https://support.microsoft.com/en-us/...ere-is-encrypt

    System Restore Point errors: 0x8007045b and 0x80070057 - Page 2 - Windows 10 Forums

    Which Windows build are you using?

    Search text for you:
    appxstaging system restore 0x8007045b
      My ComputersSystem Spec

  4.    3 Weeks Ago #14

    davidhk said: View Post
    No, I did not, because even if it works in safe mode, it does not solve the problem of NOT being able to do the same thing in "regular" mode.
    I'll be damned if I have to go to safe mode every time I need to do a system restore.
    I know it works better in safe mode, but that is not the point.

    Thank you for you help and suggestion.
    Do you use third party anti virus (Norton, Malwarebytes)? Often these come with a self protection mode which prevents system restore from working, hence why I made my suggestion, if it had worked then that would suggest the anti virus/anti malware is preventing the restore.
      My ComputerSystem Spec

  5. davidhk's Avatar
    Posts : 5,358
    windows 10 Home threshold2
    Thread Starter
       3 Weeks Ago #15

    No 3rd party AV.
    Strictly Windows Defender.
    Both mini pcs bought brand new. Never had 3rd party AV installed.
      My ComputerSystem Spec

  6.    3 Weeks Ago #16

    See my post #13...
      My ComputersSystem Spec

  7. davidhk's Avatar
    Posts : 5,358
    windows 10 Home threshold2
    Thread Starter
       3 Weeks Ago #17

    Big thank you to all trying to help.
    I won't be bothered to fix it.

    Please don't waste you time on this problem of mine.

    Again, thank you.
      My ComputerSystem Spec

  8.    3 Weeks Ago #18

    Try Rollback RX if S Restore isn't your cup of tea. And yes, I know you didn't want any fancy backup tools. Well, you've got one anyway- the nearest freeware/licensed tool to SR.
      My ComputersSystem Spec

  9.    3 Weeks Ago #19

    In simple terms - system restore is an unreliable POS. Imaging tools are far reliable and quicker.
      My ComputerSystem Spec

  10.    3 Weeks Ago #20

    cereberus said: View Post
    In simple terms - system restore is an unreliable POS. Imaging tools are far reliable and quicker.
    I agree. That's why it's disabled on my PCs and no storage space wasted on restore points. I rely on frequent Macrium backups. They have never failed me.
      My ComputerSystem Spec


 
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Related Threads
System Restore Fails Every Time in Backup and Restore
Hi Guys, Here is a weird one. On Win 10 Pro, 1803, Build 17134.48. Every system restore fails on my machine, with the error as in attachment.188830 If I try booting from Windows 10 setup USB boot and select Repair, then go to System...
So I try to restore any point and get an error: 35772 I have turned off Malwarebytes and SuperAntiSpyware. I also did a sfc /scannow with no integrity violations. Running Windows 10 Pro 64bit... Any suggestions?
i had a problem that started immediately after cumulative update KB4015317., which. is an un-unistallable update. tried a system restore to a previous date. failed. tried all other restore points. all failed. tried reset saving files. that...
Windows 10 x64 Pro system 1 TB HDD failed. Replaced with Seagate 2 TB SSHD drive. System Image Restore failed at the end with error - The Parameter is Incorrect error code 0x80070057. Tried rerunning restore and now I get error - Element not found...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 04:30.
Find Us