Slow startup 100% usage and other issues (given own thread)

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

  1. Posts : 56,063
    Multi-boot Windows 10/11 - RTM, RP, Beta, and Insider
       #11

    Further info on Clean Boot from the Tenforums Tutorial.

    Perform a Clean Boot in Windows 10 to Troubleshoot Software Conflicts
      My Computers


  2. Posts : 104
    windows 10 home
    Thread Starter
       #12

    Hello Freebooter should I do a scan again?

    Thanks also F14Tomcat that's a very useful page of help instructions.

    Regards
      My Computer


  3. Posts : 4,525
    Windows 11 Pro 64-bit
       #13

    No perform a clean boot state.
      My Computer


  4. Posts : 104
    windows 10 home
    Thread Starter
       #14

    Thanks FreeBooter I'll have a read up on that before I attempt to do it as I'm a little scared of creating an even bigger mess.
    Slowly, slowly bit by bit to kill the problems.

    Best

    - - - Updated - - -

    - - - Updated - - -

    Right a little update.
    Still not been able to do a clean boot because of instability of the PC.
    Things are very strange on the P.C. sometimes it just hangs then the next time it gets through opening up something. The pc keeps making odd noises which when I look [ctrl+alt+delete] Task Manager it appears to coincide with signal spikes in the Performance column. They show varying level of Kbps like this: 60, 80, 0, 24, 0, 24, 72, with about 12 of these spikes every 60 seconds.

    I'm going to ring my BB provider to ask them to check my line in as the BT check I ran says I don't have Fibre broad band cables which I'm supposed to have running at 75K.

    I wonder if my Hard drive is failing so I'm off to read up about cloud and stick back ups.

    In writing this it has failed 3 times saying stopped working and I had to recover it.

    Best
      My Computer


  5. Posts : 4,525
    Windows 11 Pro 64-bit
       #15

    Use CrystalDiskInfo to check SMART health report of the hard disk drive (HDD).
      My Computer


  6. Posts : 104
    windows 10 home
    Thread Starter
       #16

    ugh! and ugh! again, I've been in a very dark place.
    It turns out it was my HARD DRIVE that was failing.


    I've had a disk data recovery done [95% back] and a new hard drive installed. Now I am trying to get all my software working that was previously installed.

    1]
    I need some guidance on how I go about this, is there a procedure I should follow or can I just start adding the old software and it will hook back onto all the recovered data?
    2]
    I am having issues with getting IE to come back and my email account which was a windows live mail one is also proving difficult to retrieve.

    If I can get IE back I'm hoping that I will be able to retrieve all my FAVOURITES too as that will give me some direction to go in.

    Many thanks
    Last edited by Barnaby44; 21 Nov 2019 at 11:32. Reason: layout of message
      My Computer


  7. Posts : 56,063
    Multi-boot Windows 10/11 - RTM, RP, Beta, and Insider
       #17

    Barnaby44 said:
    ugh! and ugh! again, I've been in a very dark place.
    It turns out it was my HARD DRIVE that was failing.


    I've had a disk data recovery done [95% back] and a new hard drive installed. Now I am trying to get all my software working that was previously installed.

    1]
    I need some guidance on how I go about this, is there a procedure I should follow or can I just start adding the old software and it will hook back onto all the recovered data?
    2]
    I am having issues with getting IE to come back and my email account which was a windows live mail one is also proving difficult to retrieve.

    If I can get IE back I'm hoping that I will be able to retrieve all my FAVOURITES too as that will give me some direction to go in.

    Many thanks
    Far as getting IE back, check this setting in Windows Features, and check it and apply if needed.

    Slow startup 100% usage and other issues  (given own thread)-2019-11-21_13h10_43.png
      My Computers


  8. Posts : 104
    windows 10 home
    Thread Starter
       #18

    Thanks TC I have tried that and the box was allready ticked so I unticked it and re-ticked it again but I cannot find any ref to it on my PC after that? Where should I find IE.
    I can see it in the Features but no where on the desktop, am I missing out on something.
    Looking at your photo above mine is somewhat different.
    Mine shows the same two .NET boxes but only the 2nd one has a black centre, the first one is blank.
    The very next box is the ticked Internet Explorer 11 then the boxes appear to follow you box layout.

    Part of my issues are that the reinstalled W10 looks different to my old version.

    Thanks
      My Computer


  9. Posts : 56,063
    Multi-boot Windows 10/11 - RTM, RP, Beta, and Insider
       #19

    Barnaby44 said:
    Thanks TC I have tried that and the box was allready ticked so I unticked it and re-ticked it again but I cannot find any ref to it on my PC after that? Where should I find IE.
    I can see it in the Features but no where on the desktop, am I missing out on something.
    Looking at your photo above mine is somewhat different.
    Mine shows the same two .NET boxes but only the 2nd one has a black centre, the first one is blank.
    The very next box is the ticked Internet Explorer 11 then the boxes appear to follow you box layout.

    Part of my issues are that the reinstalled W10 looks different to my old version.

    Thanks
    Sorry for the late reply, I was away. If there is no icon on the left of the taskbar for IE, click the Start Button and type IE, see what pops up in the results. If nothing, go to Settings>Apps and scroll thru to verify it's installed. If not, untick it, Apply, reboot. Go back and tick it, apply, reboot.

    Don't be concerned about the .net. I have apps that require some of the .net 3.5, and it's not installed by default. I did that. Also, you have Home, I have Pro, so you will not see some, like Hyper-V.
      My Computers


  10. Posts : 104
    windows 10 home
    Thread Starter
       #20

    Cheers TC I'll go and chk out what you have stated, thanks.

    EDIT
    what I get is I have edge on the left of the task bar and also IE is showing but when I click on IE it says this >>>

    Cannot reach this page




    • Check that all network cables are plugged in.
    • Verify that flight mode is turned off.
    • Make sure that your wireless switch is turned on.
    • See if you can connect to mobile broadband.
    • Restart your router.


    [IMG]res://ieframe.dll/down.png[/IMG] More information <id id="moreInformation">More information</id>
    The DNS name does not exist.

    Error Code: INET_E_RESOURCE_NOT_FOUND

    Fix connection problems
    Last edited by Barnaby44; 21 Nov 2019 at 16:36. Reason: adding text
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 18:00.
Find Us




Windows 10 Forums