1.    09 Sep 2015 #1
    Join Date : Jul 2015
    Posts : 2,552
    10 Pro

    Hyper-v guest internet connection lost after booting as VHDX.


    I am running Windows 10 Pro (10240) and have a guest Windows 10 VM (10528) which were working fine. Both were activated and connected to internet correctly.

    Today I booted the VM as native boot VHDX. This installed some drivers, connected to internet and activated. When I boot back into host and run the VM as a guest however internet access is limited.

    I am connected in the guest to the Ethernet Microsoft Hyper-V network adapter but have no internet and so the license has switched back from activated to Notification mode. I can connect to internet through the external switch on the host and connect through RDP to the guest fine.

    Any ideas?
      My System SpecsSystem Spec

  2.    10 Sep 2015 #2
    Join Date : Jul 2015
    Posts : 2,552
    10 Pro

    Problem was DNS had been lost on IP4 properties of Hyper-V adapter for some reason (I use static IP). Added it back and it is OK now. Can switch back and forward from native boot to VM and both work fine and are activated.
      My System SpecsSystem Spec


Similar Threads
Thread Forum
Hyper-V Connection Lost
I am having trouble establishing a stable connection to a Windows 10 VM and the issue appears when I activate enhanced mode. The error message that I'm getting quite often is the following: "The connection was lost because another user connected to...
Hyper-V does not allow my VM to the internet
When I was at build 10074 I had Hyper-V working and the Virtual Machine (also at build 10130 but several days before the host upgraded) had LAN and internet access. After the upgrade to 10130 the VM can see the host on in the Network, but not the...
Solved Lost Home Network Connection
The upgrade from 8.1 went smoothly, the only problem so far is that I lost my Home Network connection and don't see how to re-connect. My Home Network consists of 3 computers, an ancient XP, a newer WIN7, an HP Printer and this one running...
Network and Sharing
Problem with internet speed connection. Slower internet on win 10.
Hi all. I have a weird problem with my internet connection. After i had instaled win 10, my interned slowed down. Before i had speed around 50 mbps (old result under) http://e-speedtest.com/test/785260 Now my speed is 10-15 mbps - no more....
Network and Sharing
WiFi connection lost between start and logon
When I start my computer I can see at the Windows logo screen that the WiFi is connected to my hub but as soon as I log in it drops the connection and I have to connect manually by entering the "key" even though I have ticked the box that says...
Installation and Setup
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 09:06.
Find Us
Twitter Facebook Google+

Windows 10 Forums