Page 19 of 52 FirstFirst ... 9171819202129 ... LastLast

  1. Join Date : Sep 2015
    Posts : 5
    WIN10
       2015-09-19 #180

    I remember saying ' if you talk like the rooster and don't listen like the turtle you be alone like the fox'!!!! It mean you don't always must have the last word when you talk or you look like the bully.... you have a nice day too
      My System SpecsSystem Spec


  2. Join Date : Oct 2013
    A Finnish ex-pat in Germany
    Posts : 9,060
    Windows 10 Pro
       2015-09-19 #181

    So, I'm on one more ignore list. Acceptable, I have no interest in having a dialog with users who cannot accept the fact they have done something wrong, who rather would like to leave their wrong conclusions posted as facts than see them corrected.

    That being said, guys be careful when sysprepping Build 10547. It seems that once again MS has managed to break the CopyProfile component; since the release of this build yesterday I have some 20+ sysprep runs, various scenarios, all have failed if the CopyProfile was used.
      My System SpecsSystem Spec


  3. Join Date : Sep 2015
    Posts : 4
    Windows 10
       2015-09-20 #182

    I am facing issue with computer name after sysprep. My script should ask me computer name after running the sysprep and a script would run that would join the machine to domain. Same settings in the unattended file working fine with Windows 7 and 8.1, but Windows 10 is taking auto generated name of the machine instead of asking the name. CopyName field is empty in the Specialize part of the unattended file. Need your expert opinion.
      My System SpecsSystem Spec


  4. Join Date : Sep 2015
    Posts : 4
    Win 10 Ent
       2015-09-24 #183

    Create post, followed along and everything went great creating the image and even building the installation media. I used a volume license enterprise version for the image and have run into one snag that maybe you can help with:

    When trying to use the build I get an error that the product key does not match any of the Windows images available.

    I have tries the old PID file method to no avail. Any pointers?
      My System SpecsSystem Spec


  5. Join Date : Jul 2015
    Posts : 2,595
    10 Pro
       2015-09-24 #184

    nazar1968 said: View Post
    I am facing issue with computer name after sysprep. My script should ask me computer name after running the sysprep and a script would run that would join the machine to domain. Same settings in the unattended file working fine with Windows 7 and 8.1, but Windows 10 is taking auto generated name of the machine instead of asking the name. CopyName field is empty in the Specialize part of the unattended file. Need your expert opinion.
    I had the same issue - have a look at the log files in C:\Windows\Panther. In my case it saw the name in unattended.xml but ignored it and generated it's own.
      My System SpecsSystem Spec


  6. Join Date : Oct 2013
    A Finnish ex-pat in Germany
    Posts : 9,060
    Windows 10 Pro
       2015-09-24 #185

    foglema said: View Post
    Create post, followed along and everything went great creating the image and even building the installation media. I used a volume license enterprise version for the image and have run into one snag that maybe you can help with:

    When trying to use the build I get an error that the product key does not match any of the Windows images available.

    I have tries the old PID file method to no avail. Any pointers?
    You need an Enterprise Volume Licencing Key to activate Enterprise. Your domain or network should have a KMS server for this purpose, read more here: Deploying KMS Activation
      My System SpecsSystem Spec


  7. Join Date : Sep 2015
    Posts : 4
    Win 10 Ent
       2015-09-24 #186

    Kari said: View Post
    You need an Enterprise Volume Licencing Key to activate Enterprise. Your domain or network should have a KMS server for this purpose, read more here: Deploying KMS Activation
    That is not the issue. I can build from DVD and activate without issue using our VL keys. The error occurs when trying to install Win 10 from the USB media created from the build. I.E. right after you select INSTALL for the initial build.
      My System SpecsSystem Spec


  8. Join Date : Oct 2013
    A Finnish ex-pat in Germany
    Posts : 9,060
    Windows 10 Pro
       2015-09-24 #187

    foglema said: View Post
    That is not the issue. I can build from DVD and activate without issue using our VL keys. The error occurs when trying to install Win 10 from the USB media created from the build. I.E. right after you select INSTALL for the initial build.
    I am sorry but I do not understand that, "select INSTALL...". You should not have that selection when deploying, you simply mount the deployment image and the installation (deployment) will be automatic.

    • Configure your image in Audit Mode
    • Create the Answer File
    • Sysprep
    • Capture the image
    • Deploy

    That's it. The Microsoft TechNet article I linked to in my previous post explains the procedure.
      My System SpecsSystem Spec


  9. Join Date : Sep 2015
    Posts : 4
    Win 10 Ent
       2015-09-24 #188

    Kari said: View Post
    I am sorry but I do not understand that, "select INSTALL...". You should not have that selection when deploying, you simply mount the deployment image and the installation (deployment) will be automatic.

    • Configure your image in Audit Mode
    • Create the Answer File
    • Sysprep
    • Capture the image
    • Deploy

    That's it. The Microsoft TechNet article I linked to in my previous post explains the procedure.

    1. You link for was setting up a KMS host and configuring the environment for use.
    2. we are not deploying an image through SCCM or WDS. We are using a USB drive that was configured to install Win 10 at boot-up.

    The "INSTALL" selection is the same here as if you were inserting the base VL DVD and installing Windows as a fresh install.
      My System SpecsSystem Spec


  10. Join Date : Oct 2013
    A Finnish ex-pat in Germany
    Posts : 9,060
    Windows 10 Pro
       2015-09-24 #189

    Yes, the link was to TechNet article about KMS activation. That's what you have to do.
      My System SpecsSystem Spec


 
Page 19 of 52 FirstFirst ... 9171819202129 ... LastLast


Similar Threads
Tutorial Category
Default User Profile - Customize in Windows 10
How to Customize Default User Profile for New Accounts in Windows 10 Default User Profile is stored in a hidden folder in main profile folder Users. When a new user is created, either when installing Windows or any time later, Windows uses this...
Tutorials
Customize the Windows 10 Log-On and Log-Off Screen
how Customize the Windows 10 Log-On and Log-Off Screen in Build 10240? i like a black color! :confused:
Customization
Sysprep fails - Windows 10 build 10162
Hello Guys I'm trying to sysprep a Windows 10 Enterprise build 10162 so that i can capture, but i'm getting some errors and hope you guys have some sort of solution. I've tried removing The upgrade key in HKLM system, but that didn't help. ...
Installation and Setup
Sysprep fails fatally Windows 10 10122
I've tried to go into AUDIT mode to change the User profiles over to a different HDD on 10122. I get a fatal sysprep error. All i've used is an answer file with User profiles set to I:\Users Program Data is not moved, copyprofile not set. Only...
Installation and Setup
NCC Group to audit OpenSSL for security holes
Read more: NCC Group to audit OpenSSL for security holes | ZDNet
Windows 10 News
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 13:18.
Find Us
Twitter Facebook Google+



Windows 10 Forums