1.    01 Aug 2015 #1
    Join Date : Jul 2015
    Posts : 4
    Windows 10

    Store Apps won't launch

    So after the yesterday's upgrade to Windows 10, I decided to download it again and make an USB for a fresh installation. Done that.
    But after I booted into the OS, I noticed that Store Apps won't launch at all. Even the defaults like Mail and Music and everything 'metro'. I click on the app tiles and nothing happens. It worked yesterday after the upgrade, but not now after a fresh install. Yesterday i had 32 bit version, but now I have 64. WTF.

    Here is a video that describes the situation better: Windows 10 bug: Store Apps not launching! - YouTube

    Later edit: Now I noticed that if I try to open for example a photo using the default photos app, it gives me this error: http://i.imgur.com/HWRQr9B.jpg. This also happens with any type of file associated with a metro app.

    Reinstalled the whole OS again. Now everything works properly.
    Last edited by EdKode; 01 Aug 2015 at 16:28.
      My System SpecsSystem Spec


Similar Threads
Thread Forum
best free apps in the store
What are the best free apps you have found? I like: Flipboard Netflix Crossy Road
Software and Apps
Build 10074 Enterprise X-64 - cannot launch apps from start menu
Hi there Seems the problem with launching Desktop apps from the start menu still isn't fixed yet. (Upgrade from 10061) Cheers jimbo
Software and Apps
Unable to Launch Apps from Start Menu
I just upgraded from 10049 to 10061 using Windows Update and found that I cannot launch apps I have pinned to the Start Menu. 'This PC' was the first I tried and then several folders and applications I use often do no open when I try to open them...
General Support
Solved Store, Store (beta), and apps
For the past few days, I've been wrestling with Store (beta) issues. It worked, it didn't work, it sort of worked..... When it worked, it offered 10 updates to apps update all did not work, so I updated them individually by hitting the down...
Software and Apps
Apps minimize on Launch
This has been a bug for a while and build 9926 has it as well for me in a VM. Even feedback app does it. You launch the app and it minmizes within a few seconds. Anyone else? Tim
General Support
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 03:51.
Find Us
Twitter Facebook Google+

Windows 10 Forums