1.    21 Jan 2016 #1
    Join Date : Jan 2016
    Posts : 41
    Win 10

    Win 10 install - lots of reparse errors on CHKDSK

    I moved this to the Installation forum

    Sorry Somehow it got posted in the wrong forum

    I upgraded Win 7 to Win 10. I have it set up as a dual boot Win 7 and Win 10 system. With Win 10 I had huge problems with Live Mail. Win 10 kept downloading old emails on my server and wanted to rebuild the database and really messed it up bad, I found that when I booted back to Win 7, the Live Mail database was also messed up, showing that Win 10 messed up the Store folder, which is on a separate HD.

    I finally fixed the problem by trying several things like repairing Live Mail, uninstalling and reinstalling Live Mail, getting rid of Spambully until I got Live Mail working correctly. Spambully is a 3rd party add-on in Live Mail. I had to rebuild the Store folder from my backup.

    Some time during this very long process of fixing this, I got these CHKDSK errors on my Win 10 HD. This is the CHKDSK message:

    "deleting extended attribute set due to presence of reparse point in file xxx,xxx"

    this message repeated for thousands of files. At the end it said 25,019 reparse records processed

    After CHKDSK fixed this, it wanted to fix my other HD's of which there were only minor fixes. Later during some other reboots, CHKDSK fixed more errors on the Win 10 HD plus some other HD's. I think that I got one other instance of fixing the reparse errors, but I didn't write it down and just am going from memory on that.

    I saw a few posts on Google giving me the impression that Win 10 has had reparse errors fixed by CHKDSK in other installs. I really didn'' get any good explanations for why this happened. So please anyone, can you tell me is this something to be alarmed about? The last 2 days I finally got Live Mail and Firefox working fine after reinstalling both and I haven't gotten any more reparse errors.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails 2016_01_21_22_29_141.png  
    Last edited by GerryPeters; 22 Jan 2016 at 00:49. Reason: wrong forum
      My System SpecsSystem Spec


Similar Threads
Thread Forum
Clean Install Errors - Bad SSD?
Was using computer like any other day and it became unresponsive. Music was still playing normally but nothing would respond. Couldn't even use CTRL+ALT+DEL. So I turned computer off. Restart wanted to do a 'Startup Repair', that seemed unresponsive...
Installation and Setup
Solved Lots of BSODs after 2 weeks, same after clean install, Skylake 6700K
Hello, I need help ! Trying to figure out whats wrong with my skylake build. First had an MSI M5 board in it but after a stream of BSODs I replaced it with an Asus Pro Gaming board and made a clean install. Everything was fine again. Now 2...
BSOD Crashes and Debugging
Windows 10 clean install, lots of strange issues.
So having run Preview since October last year, and no issues at all almost from the Windows 8 upgrade. I come to see fairly many issues on my Clean install. Used MS site for downloading the Windows 10, and created the ISO and moved it to USB with...
BSOD Crashes and Debugging
Lots of Windows 10 eventlog errors
Can someone please explain what to do to resolve these errors in eventlog? Service Control manager 7031The User Data Access_Session1 service terminated unexpectedly. It has done this 1 time(s). The following corrective action will be taken in...
General Support
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 06:05.
Find Us
Twitter Facebook Google+

Windows 10 Forums