Page 5 of 5 FirstFirst ... 345
  1.    5 Days Ago #41

    It COULD be the powerline adapters....I run a smart TV through 2 powerline adapters to the router as a fixed connection , preiodically I will also get the TV complaining there is no network connection, the built in diagnostics show no route to the router/internet and after a short while it seems to 'reset' and then work again.

    Some weeks it doesn't happen at all , others it'll happen 2-3 times in a day followed by no issues for weeks again.
      My System SpecsSystem Spec

  2.    5 Days Ago #42

    I've tried swapping them around but they are the same make and model. Maybe I should try a 500 instead of a 1200 for a while.
      My System SpecsSystem Spec

  3.    5 Days Ago #43

    I have just replaced the TP-Link 1200 with a Devolo 650+ I had lying around. I've not tried this before so it's a good idea to try a different make.
      My System SpecsSystem Spec

  4.    5 Days Ago #44

    ok so I've had 1 disconnection with the replacement plug so its not the old plug which is at fault. So I'm still thinking its the motherboard.
      My System SpecsSystem Spec

  5.    5 Days Ago #45

    I have currently installed Windows 10 Pro on our laptop which is then connected via ethernet to the same switch as my desktop. I plan to leave it on all day tomorrow to monitor disconnections.
      My System SpecsSystem Spec


  6. Join Date : Oct 2015
    Posts : 1,205
    Windows 10 Pro X64
       5 Days Ago #46

    Hi,

    OK. Keep us posted.

    Cheers,
      My System SpecsSystem Spec

  7.    5 Days Ago #47

    Thanks, will do.

    If the pc disconnects again then its the motherboard, if the laptop disconnects then its the house wiring.
      My System SpecsSystem Spec


  8. Join Date : Oct 2015
    Posts : 1,205
    Windows 10 Pro X64
       5 Days Ago #48

    Hi,

    swarfega said: View Post
    Thanks, will do.

    If the pc disconnects again then its the motherboard, if the laptop disconnects then its the house wiring.
    Possibly since you have the same problem with both the onboard NIC and the add in card.

    Does the MB manufacturer offer a diagnostic program for that MB ?
    Remember all the Event Viewer logging you're experiencing ? That may give a clue as well.

    Best,
      My System SpecsSystem Spec

  9.    5 Days Ago #49

    I don't believe they have any diagnostic tools. Motherboard make is in my sys specs. I think all those errors are another indication as well.
      My System SpecsSystem Spec

  10.    4 Days Ago #50

    I've just had a disconnection but the laptop remained connected so I'm pretty sure its the motherboard.
      My System SpecsSystem Spec


 
Page 5 of 5 FirstFirst ... 345


Similar Threads
Thread Forum
Memory_corruption bsod and disconnections when playing games
So I've been having a few bsod's over the past few weeks as well as a lot of odd disconnections when playing games online, but I used windbg and narrowed it down to my wireless card driver, which I deleted and plug and play reinstalled it....
BSOD Crashes and Debugging
Frequent Disconnections
For some time now I have been getting frequent disconnections most days. There Are some days when its ok but more often than not I will get several 1 second disconnections a day and then it comes back online. We recently had an engineer out to...
Network and Sharing
Random & Consitant disconnections
Hi guys, I've been all over the web from first base to home and every fix I've tried has failed to work. I recently got a new modem and since i got this modem.... My internet has just decided to randomly drop and reconnect on my pc. Bare in mind we...
Network and Sharing
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:13.
Find Us
Twitter Facebook Google+



Windows 10 Forums