Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

  1. Joined : Oct 2016
    Posts : 8
    win 10
       25 Oct 2016 #11

    I saw it and it does not solve the problem. If I remove all other devices and only leave the C drive in the system, I have the same issues.
      My System SpecsSystem Spec


  2. Joined : May 2015
    Central IL
    Posts : 2,953
    EL Capitan
       25 Oct 2016 #12

    Bill Kalbo said: View Post
    I saw it and it does not solve the problem. If I remove all other devices and only leave the C drive in the system, I have the same issues.
    The C drive has nothing to do with this. You have an onboard NIC and an onboard Bluetooth as Asus's website shows. Everything you need for information on that motherboard is on their website. The USB adapter for Wifi has nothing to do with this, nor does the second Intel NIC card. It is a driver problem that was caused when you removed the device and drivers. If you had someone build the system for you, they can help get it up and running again and show you how to fix it if it happens again.
      My System SpecsSystem Spec


  3. Joined : Jun 2016
    Posts : 1,383
    Win10 1607
       27 Oct 2016 #13

    you told him it was cos of his dual boot , and I don't think it is , in fact the Nics should still work in the other OS's if it is a driver Fault in Win10.

    The Drivers are installed it seems since DM sees them all ,which is why I thought it maye a protocol issue, ie they are missing or something.

    Click image for larger version. 

Name:	Capture.PNG 
Views:	1 
Size:	167.6 KB 
ID:	107816


    KB
    Last edited by Kbird; 27 Oct 2016 at 09:57.
      My System SpecsSystem Spec


  4. Joined : Oct 2016
    Posts : 8
    win 10
       27 Oct 2016 #14

    Kbird

    Is that a light I see??? You get it.
    I boot into other OS and all is well.
    I boot Win 10 and Device Manager see's all and says all is well
    I look at networks and none of my adapters are showing up as networks.

    Last night I upgraded my system with a new motherboard (and new built in network adapters) and Win 10 has the same problem. Other OS's are still fine. Of course, I had to load new drivers, etc for each OS.

    I completely agree that it's a problem with the the protocols.

    How can I rip out and/or replace all the protocols?

    Bill
      My System SpecsSystem Spec


  5. Joined : May 2015
    Central IL
    Posts : 2,953
    EL Capitan
       27 Oct 2016 #15

    Bill Kalbo said: View Post
    Kbird

    Is that a light I see??? You get it.
    I boot into other OS and all is well.
    I boot Win 10 and Device Manager see's all and says all is well
    I look at networks and none of my adapters are showing up as networks.

    Last night I upgraded my system with a new motherboard (and new built in network adapters) and Win 10 has the same problem. Other OS's are still fine. Of course, I had to load new drivers, etc for each OS.

    I completely agree that it's a problem with the the protocols.

    How can I rip out and/or replace all the protocols?

    Bill
    Did you do a fresh install of Windows 10? Changing the motherboard means a new license, which means that you have to purchase it if Windows 10 did not ship with that motherboard. You cannot take a preinstalled version for a completely different Motherboard and use it on another Motherboard.
      My System SpecsSystem Spec


  6. Joined : Oct 2016
    Posts : 8
    win 10
       28 Oct 2016 #16

    Microsoft completely disagrees with you. To quote them, "You're friend is totally wrong". Switching MB doesn't effect your licence.

    I noticed that you didn't have any idea how to fix my problem, ie, how to remove/replace the protocols.
      My System SpecsSystem Spec


  7. Joined : Jun 2016
    Posts : 1,383
    Win10 1607
       28 Oct 2016 #17

    If you have Retail Win10 ,then I think you can move it machine to machine...........(if used on only one machine)

    Post #8 (2nd part) is supposed to work like the Reset Network button Win10 now has..... did you try it?

    KB
      My System SpecsSystem Spec


  8. Joined : Oct 2016
    Posts : 8
    win 10
       28 Oct 2016 #18

    Full disclosure: Office gave me grief but a 5 minute call to MS, told them I replaced motherboard and it's resolved.
    The OS has not balked at all just like MS told me.

    Post #8: I did and every time, it failed on the last or next to last command

    Any idea how to reinstall all the protocols?
      My System SpecsSystem Spec


  9. Joined : May 2015
    Central IL
    Posts : 2,953
    EL Capitan
       28 Oct 2016 #19

    If you are getting the missing protocols error with networking. It is because of the lock that Microsoft put to stop Guest access through SMB/CIFS. There is a tutorial that walks you through stopping the service and restarting it in the tutorials section on here.
      My System SpecsSystem Spec


  10. Joined : Oct 2016
    Posts : 8
    win 10
       28 Oct 2016 #20

    "There is a tutorial that walks you through stopping the service and restarting it in the tutorials section on here."

    I have no idea what that is supposed to tell me. It doesn't matter as I am not getting the message you mentioned.

    What I am still looking to do is to reload the protocols that appear to be missing/broken.
      My System SpecsSystem Spec


 
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast


Similar Threads
Thread Forum
Solved Weird Intel Driver Update Utility problem? (Wi-Fi driver problem)
Recently, the WiFi on this particular laptop has been sub-par. Downloading the same file, the WiFi downloads at the rate of 70 kbps (pretty bad) while the Ethernet cable is at 700 kbps ~ 1000 kbps. I know that the Ethernet is almost always faster...
Drivers and Hardware
Lenovo Z585 losing wifi after driver update, driver rollbacks, 'fixes'
Hi good people, So, I'm on here like thousands of others with intermittent wifi issues. I upgraded from 8.1 to 10 yesterday and everything works very well except for losing my wifi connection every 30 minutes to an hour. My wireless adapter...
Network and Sharing
Missing USB 3.0 eXtensible driver
My USB's 3.0 flash drives both slowed down to 30 mb/s for the longest time. I waited for Microsoft to fix the problem with updates but it never happened. I found instructions to uninstall drivers and reinstall, but after I removed the USB 3.0...
Drivers and Hardware
Driver update killed MicrosoftOnline (only?) MISSING NETWORK PROTOCOLS
I am posting this from the Win10 laptop top that is experience a connectivity problem with MicrosoftOnline .com where I get my email. Recently I did some driver updates to this Dell Inspiron. After reboots, I find I cannot connect to outlook on...
Network and Sharing
Missing DVD driver
Need a driver for my dvd player in an Asus K53T laptop. When I upgraded to 10 my DVD wasn't recognized. One suggestion was to uninstall from the Device Manager, reboot and then hopefully it would be reinstalled. Didn't happen. Then I foolishly...
Drivers and Hardware
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 00:47.
Find Us
Twitter Facebook Google+



Windows 10 Forums