1.    25 Mar 2016 #1
    Join Date : Mar 2016
    Posts : 2
    Win 10

    Issues with Devolo duo

    Hello everyone,

    I have been using Devolo duo 500 wifi for 3 months without any issues but it suddenly stopped working yesterday.

    The wifi appears on all my devices (laptop, tablet, phones) and all are connected to it but none can access Internet.
    On my PC, when I tried to troubleshoot problems, it said that "one or more network protocols are missing". I googled that and tried several fixes (command prompt netsh thing / verifying that ipv4 was getting an IP automatically...) but they didn't work.

    I tried to pair the plugs again, no success either.

    Now a few things that I noticed and found weird:
    - The Wifi Plug does not appear on Devolo Cockpit, yet my TV, which is plugged via ethernet on the Wifi CPL is working...
    - Yesterday, Internet stopped working on the mac desktop computer (which is plugged directly to the box via ethernet) as long as the ethernet cable linking the first Devolo CPL to the box was plugged. When I removed the ethernet linking the CPL to the box, everything worked again on the desktop (the TV stopped working but that make sense).

    Any idea what the issue might be ?

    PS: Sorry for my english, it's not my native language

    Many thanks in advance,
      My System SpecsSystem Spec

  2.    25 Mar 2016 #2

    For your PC, why not plug an ethernet cable from the Devolo into the PC so you have a solid connection?
      My System SpecsSystem Spec

  3.    25 Mar 2016 #3
    Join Date : Mar 2016
    Posts : 2
    Win 10

    Technically because the table on which my laptop is too far from the devolo (and moving the devolo would mean loosing the TV).

    But anyways, I did pay for a wifi device to have the wifi, not to plug an ethernet cable. And also everything was working fine until yesterday...
      My System SpecsSystem Spec


Similar Threads
Thread Forum
USB issues causing disconnection/reconnection issues with Mobiles
Hey all, It's my first post here, so I'll try to be as helpful in my explanations as possible. Basically I'm running Windows 10 64-bit (free download version) and am trying to use my HTC ONE (m7) with Trinus VR. For the least latency I'm...
Drivers and Hardware
2 annoying issues since upgrading to windows 10 Typing issues
Hi, I am looking for a bit of advice if possible. I really don't know what to call my problems, and I don't know if its related to my laptop, or the upgrade. Firstly, when dragging an internet page up or down, using the mouse pad (buttons work...
Performance & Maintenance
Solved Devolo cockpit problem - not working
Hi Folks, This will not surprise you but it might save someone a few minutes. I do a lot of work with Devolo powerline plugs and have a good number working around the house. Yesterday my network was having a funny five minutes so I launched the...
Network and Sharing
Text size issues and blurry text issues on my tablet - HP Stream 7
I have updated my Stream 7 to Windows 10 - I am happy with how it performs, happy with it in general (although there are some things I preferred in Windows 8.1) One thing I am not happy with is the text size issues in Modern/"Metro" apps, and...
General Support
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 06:28.
Find Us
Twitter Facebook Google+

Windows 10 Forums