Page 1 of 3 123 LastLast

  1. Join Date : Aug 2015
    Posts : 15
    Windows
       01 Aug 2015 #1

    No Internet Access - How to fix it


    Hello, I am new here, I have to say that new version of Windows looks optimized more than ever, love the style and the functionality of it, but sadly I have some first problems, although I am still not sure if new update is causing them.

    Yesterday I updated my Windows 7 desktop PC to win10, and my internet worked perfectly, both wired and wireless. But today, it just stopped and until now it is still like that, famous yellow triangle. Wifi works. Tried almost everything, changing from DHCP to static, disabling firewall, updating/reinstalling network drivers. I am not using any VPN as far as I know. My network adapter is nvidia nforce.

    After switching to static address, I noticed that my adapter changed from unidentified to network, but still in the status window of my adapter i see that ipv4 and ipv6 have no internet access. As I said, other devices work perfectly via wifi.

    There are many things I've messed during few hours of fixing it, so there are many things already forgotten, sorry about that, but I hope you will suggest me something and we'll sort it out in some way. Also sorry if there aren't more info, I will provide some pics tomorrow, since it's frickin' 3:30 AM here. Thank you very much.
      My System SpecsSystem Spec


  2. Join Date : May 2015
    Central IL
    Posts : 2,940
    EL Capitan
       01 Aug 2015 #2

    There have been driver issues with upgrading from 7 & 8 to 10. I would flush the DHCP info from the Gateway/Router, and also update the network drivers on your computer. If you are running any third party Internet Security Software, reset it, so that it picks up the new information, instead of trying to carry stuff over from 7.
      My System SpecsSystem Spec


  3. Join Date : Aug 2015
    Posts : 15
    Windows
       02 Aug 2015 #3

    bro67 said: View Post
    There have been driver issues with upgrading from 7 & 8 to 10. I would flush the DHCP info from the Gateway/Router, and also update the network drivers on your computer. If you are running any third party Internet Security Software, reset it, so that it picks up the new information, instead of trying to carry stuff over from 7.
    1. I already checked my driver, it was up to date - the one called NVIDIA nForce Networking Controller.
    2. Not sure if I know the exact command for flushing the DHCP. It's in the cmd, right? I've flushed DNS, if it helps.
    3. I had only Avast on Windows 7, it seems that it's automatically uninstalled after the upgrade, there is no Avast anymore on my pc. Besides that and standard windows security, I assume there is none of them anymore on hard drive. How can I check that without manually searching?

    Thanks for reply, hope someone of you will help me.
      My System SpecsSystem Spec


  4. Join Date : Aug 2015
    Posts : 1
    win10
       03 Aug 2015 #4

    Surface pro 3 - no wifi from Marvel but from USB adapter


    I've been reading this thread but no solution for me.

    I have a Surface pro 3 and after upgrading to win10 on it i don't have access to wifi from the Marvell internal adapter - I can't see any wifi access point.

    If I then try to put a USB adapter in the surface, there are no problem what so ever

    I've tried all the hints given i this thread but no one works for me - any with this problem who has solved it ?

    /Henrik
      My System SpecsSystem Spec


  5. Join Date : Aug 2015
    Posts : 15
    Windows
       03 Aug 2015 #5

    caseman said: View Post
    I've been reading this thread but no solution for me.

    I have a Surface pro 3 and after upgrading to win10 on it i don't have access to wifi from the Marvell internal adapter - I can't see any wifi access point.

    If I then try to put a USB adapter in the surface, there are no problem what so ever

    I've tried all the hints given i this thread but no one works for me - any with this problem who has solved it ?

    /Henrik
    No I still didn't solve it.
      My System SpecsSystem Spec


  6. Join Date : Aug 2015
    Posts : 15
    Windows
       04 Aug 2015 #6

    Can anyone help me out there? I also tried with various drivers version for Nvidia Nforce neteworking controller, but no luck. I tried with all network settings. These are my settings in ipconfig. Please help

    Windows IP Configuration

    Host Name . . . . . . . . . . . . : Beban96
    Primary Dns Suffix . . . . . . . :
    Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
    IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
    WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

    Ethernet adapter Ethernet:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : NVIDIA nForce Networking Controller
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-25-22-D5-08-37
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::5c8:5de7:45e2:62d0%3(Preferred)
    IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.100(Preferred)
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
    DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 151004450
    DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-19-26-4A-1B-00-25-22-D5-08-37
    DNS Servers . . . . . . . . . . . : 8.8.8.8
    8.8.4.4
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

    Tunnel adapter isatap.{2201EDCC-D9DF-4C31-9334-CFEB7E268CC4}:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
      My System SpecsSystem Spec


  7. Join Date : Jul 2015
    Posts : 22
    Win 7 x86_64 Enterprise, Win 10 Pro
       04 Aug 2015 #7

    When you open a cmd (command prompt), can you do an "nslookup google.com"?
    As the next steps, I would try the following in the cmd:

    1. ipconfig /flushdns
    2. ipconfig /release
    3. ipconfig /renew

    When connecting to your network, make sure it's a private network. I had some trouble with public networks. You also might try disabling IPv6.
      My System SpecsSystem Spec


  8. Join Date : Aug 2015
    Posts : 15
    Windows
       04 Aug 2015 #8

    I made the desired changes, and after running commands, this happened. It seems that adapter doesn't respond.

    C:\Users\gIN>nslookup google.com
    Server: UnKnown
    Address: 8.8.8.8

    *** UnKnown can't find google.com: No response from server

    C:\Users\gIN>ipconfig /flushdns

    Windows IP Configuration

    Successfully flushed the DNS Resolver Cache.

    C:\Users\gIN>ipconfig /release

    Windows IP Configuration

    The operation failed as no adapter is in the state permissible for
    this operation.

    C:\Users\gIN>ipconfig /renew

    Windows IP Configuration

    The operation failed as no adapter is in the state permissible for
    this operation.
      My System SpecsSystem Spec

  9.   My System SpecsSystem Spec


  10. Join Date : Aug 2015
    Posts : 15
    Windows
       05 Aug 2015 #10

    I already did that. I am desperate. These are some pics.

    Click image for larger version. 

Name:	1.png 
Views:	1882 
Size:	97.0 KB 
ID:	28540Click image for larger version. 

Name:	2.png 
Views:	32 
Size:	46.2 KB 
ID:	28541Click image for larger version. 

Name:	3.png 
Views:	1873 
Size:	12.5 KB 
ID:	28542Click image for larger version. 

Name:	4.png 
Views:	19 
Size:	44.0 KB 
ID:	28543
      My System SpecsSystem Spec


 
Page 1 of 3 123 LastLast


Similar Threads
Thread Forum
Unidentified network - No Internet access
I have two computers running Windows 10 Pro Technical Preview Build 9926. One computer is a desktop and it is working perfectly. The other is a new HP 15-F039WM laptop and it came with Windows 8.1 With Bing installed and it also works perfectly in...
Network and Sharing
Solved Windows 10 Limited access/ No internet connection
Hello. Today, when i opened my PC i found out that i have "No internet connection". The last time i used it was last night, and it worked like a charm. The problem is from the software itself I guess because other devices seem to be working fine...
Network and Sharing
I can't access SETTINGS
I am having the same issue, except that I want to repair Windows 10 because I can't access SETTINGS. I can't even rollback to Windows 8.1 Pro after the 7/29 Windows 10 Pro upgrade. :( Like you, I have tried everything except instead of WIM I...
General Support
weird internet access problems - build 10130
hi all, i moved from win 7 to win 10, build 10130 today. at first it didn't give me any kind of internet access, not through wifi, not through ethernet (phone usb threading) searched the net and found a solution, through command prompt after...
Network and Sharing
Solved Can't access Web with Spartan or IE, but internet is connected
I just installed 10074, last weekend and everything seemed to be working. I was able to use Spartan to access the web and I was able to use IE to access the Web. Last night some updates where installed. Today I can not get on the Web. Spartan...
Browsers and Email
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 16:53.
Find Us
Twitter Facebook Google+



Windows 10 Forums