1.    11 Aug 2016 #1
    Join Date : Aug 2016
    Posts : 1
    Windows 10

    SysprepAudit mode still not answering customization questions

    I am at a school and have 150 laptops to image. I use VMWare to create a virtual build of Windows 10 and I have put the virtual machine into audit mode per your instructions/tutorial. When I capture the image and deploy it to a laptop the customization questions still appear (i.e. Browser and Protection - User SmartScreen online services....On/Off & Connectivity and Error reporting). I set all of those answers to OFF in my audited virtual machine but it still asked me for all of them again. I also created a unattend.xml with the product key but the system is not taking the product key and it appears that a different number has been input. I placed the product key I use on my KMS into the Microsoft-Windows-Shell-Setup area.

    The apps that I installed (i.e. Firefox and Chrome) are there but I am basically having to answer all of the questions that the system should have taken care of for me. Do you have any suggestions?

    With so many to do I am trying to cut as many steps out of my image process as I can. Thanks for the wonderful tutorials and forum!

    I just read on Microsoft's website that I may need to select:
    SkipMachineOOBE setting in the Microsoft-Windows-Shell-Setup component.

    This will force the system to skip over the opening questions that allow a user to set those settings for themselves. My only concern is that it will leave those settings in the default ON position. Thoughts?

    After further reading it states that, since I am a school, that is imaging for all of my users and not a true OEM than I am also able to skip the OOBE and user an oobe.xml file to force all of those settings to be set at boot. I am researching this further.

    If anyone has any input I would love to hear it.
    Last edited by Brink; 11 Aug 2016 at 10:45. Reason: merged posts
      My System SpecsSystem Spec


Similar Threads
Thread Forum
New W10 User Questions (Basic Questions, Please)
Hello, Brand new user. a. The new PC came with McAfee anti virus. Should I use it ? Is it as good as AVG, e.g., which I used on my old W7 PC ? Use them both ? b. And, how do I turn on the "Defender" anti virus which I understand is...
AntiVirus, Firewalls and System Security
few questions regarding the Windows 10 installation in UEFI mode
First of all thanks for the excellent guide. http://www.tenforums.com/tutorials/1950-windows-10-clean-install.html I have a few questions regarding the Windows 10 installation in UEFI mode: I read in a couple of websites that for the...
Installation and Setup
Edge GPO Customization Questions: Favorites bar, etc.
Hey guys, We're slowly but surely upgrading our employee workstations to Windows 10. Right now in our Windows domain, we have some group policy objects in place that force the favorites bar to display in Internet Explorer, and also update/add...
Browsers and Email
Sysprep and Audit Mode questions
I'm noticing some stuff when running sysprep on an image: - I uninstalled OneDrive in Audit Mode, but after generalization it comes right back? Any way to keep it uninstalled? - Windows Updates seemingly gets undone after going to OOBE, and some...
Installation and Setup
Recent place, all programs, task bar, sleep mode and monitor questions
I got Windows 10 yesterday. Here's some things I've noticed or problems I've encountered. - Where did recent places go in File Explorer? - Where did the All Programs shortcut go above All Apps go in the Start Menu? I swear it was there after...
General Support
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 11:09.
Find Us
Twitter Facebook Google+

Windows 10 Forums