Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
  1.    03 Aug 2015 #31
    Join Date : Jan 2015
    Las Vegas, NV
    Posts : 19
    Windows 8.1 Pro x64

    I just learned a new phrase - "it's all running tickety boo now"

    Quote Originally Posted by ninjabear View Post
    I followed various recommendations with no success (unplug all peripherals, HP scan on laptop to check for latest drivers, clean boot, download ISO, remove AVG, remove Tune Up (or so I thought!)). My final successful attempt also did the following: uninstall a stray Tune Up Utilities, then I painstakingly went through Device Manager and manually updated the drivers for every single line - despite having done the HP scan, about 4 devices found newer drivers. I then started the install again from dvd (though I suspect it would have worked from the Microsoft push version) and it carried straight on past the 30% mark and First Boot. Hoorah. So it could have been either of the last two things I did but it's all running tickety boo now. Hope that helps someone, I was beginning to despair!
      My System SpecsSystem Spec

  2.    03 Aug 2015 #32
    Join Date : Jul 2015
    Posts : 2
    Win 8.1.1

    My Acer aspire laptop had this error and I Uninstalled tuneup utilities 2014 and W10 installed, reinstalled after upgrade and updated tuneup program with latest update and working fine,,, Installed on my home built desktop with tuneup utilities running with no issues at all. "go figure".
      My System SpecsSystem Spec

  3.    08 Aug 2015 #33
    Join Date : Aug 2015
    Posts : 1
    Windows 10

    After years of dealing with this error I have finally figured out the issue. I had the same exact error when trying to upgrade from 8 to 8.1 and eventually gave up, assuming 10 would solve it. Nope....30018 error again! Finally I decided to get desperate and start pulling things out of my desktop. I unplugged the cd drives, USB ports, sd card readers, and nothing. Error again. I pulled the Nvidia GTX 570 card and swapped it with an old 9800GT. Voila! Finally moved past 32% and the screen flashed once, which leads me to believe it's been a video card driver issue from the very beginning. I registered to share this with you in hopes to spare someone all the pain and aggravation that I went through. Good luck upgrading!
      My System SpecsSystem Spec

  4.    08 Aug 2015 #34
    Join Date : Aug 2015
    Posts : 35
    Windows 10

    hope this may help some folks... a MS support tech had me do this for my desktop.

    setup msconfig for a clean boot (google it).
    disabled antivirus.
    shut down computer. Unplugged ALL USB cords, mobo USB device, Ethernet, external drives... ALL but the mouse, keyboard, and video card cables.
    booted into windows 7 and clicked on the setup file on the USB drive that I previously setup with my options... Win 7 Pro, x64 architecture, English, upgrade all files and apps.
    took less than an hour... on win 10 boot enabled the services from clean boot. Note that startup is not in msconfig in Win10... it's in Task Mgr, BUT the 10 or so apps that ran in Win7 were gone for Win 10!
    Shut down and reconnected everything... only one monitor came up, but I checked the driver for the NVidia video card and updated it from Device Mgr. Fixed that. I used Stardock Fences and that cause the icons to be crazy, so there was an update for that on their website.
    Still have a couple of things that ran from startup that may not run in Win10. I'd recommend writing down all startup apps in your old system for reference. The software for my WD backup won't run at startup but the app works.

    My Win8.1 laptop upgraded without blinking so i was familiar with the new OS. I'm sure there will be some things I find that won't work right, but a couple of things I ran the compatibility check on runs fine.
    after doing all this, it wasn't really so bad... prob less total time than TRYING to upgrade 6 times and failing.
      My System SpecsSystem Spec

  5.    01 Sep 2015 #35
    Join Date : Sep 2015
    Posts : 1
    windows 10

    I installed from a memory stick, removed it at first computer restart

    I installed from a memory stick, removed it at first computer restart and it succeeded.
    Good luck guys.
      My System SpecsSystem Spec

  6.    11 Sep 2015 #36
    Join Date : Sep 2015
    Posts : 1
    win 81

    I Got mine to work! THIS IS WORTH READING:

    To test, I fresh installed win 8.1, then directly tried to upgrade to 10.
    Only things plugged in were my keyboard and mouse 2x gtx 780, sata HD, sata dvd drive
    Install failed and I got the errors we are getting.

    I took out my graphics cards and the sata DVD drive and put in an older 560 gpu and tried to upgrade again IT WORKED.

    I hope this helps anyone thats having problems.
      My System SpecsSystem Spec

  7.    12 Sep 2015 #37
    Join Date : Jul 2015
    SouthWest, FLorida
    Posts : 465
    Win 10 Pro (x64), OSX 10.11

    We upgraded a HP 15 - AMD A6 notebook from win 8.1 to Win 10.
    First we encountered our error at 30% completion:
    0xC1900101- 0x30018
    The installation failedduring FIRST_BOOT with an error during the operation SYSPREP

    After running checkdisk, sfc, disable and uninstall AV, etc. We got a little further at 40%.
    After fourth tries, we run a Disk Hardware Diagnostic - it failed the DST test!

    We cloned the Seagate hard drive with a brand new drive.
    Win 10 upgrade was completed without error!

      My System SpecsSystem Spec

  8.    20 Nov 2015 #38
    Join Date : Nov 2015
    Posts : 1

    Quote Originally Posted by geoffadams12 View Post
    I installed from a memory stick, removed it at first computer restart and it succeeded.
    Good luck guys.

    This worked perfect after 6th time of trying I disabled defender, made sure not to save any files or apps or setting, and on the first reboot I was able to get past the 39% As of now I am at 55 percent. Also when doing the upgrade I also choose not to download any drivers. I am on a Dell Venue Pro 8 tablet.
      My System SpecsSystem Spec

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234

Similar Threads
Thread Forum
Windows Update gives error code 0x80070057
I have upgraded to build 9926. My update history now shows 'No, updates have been installed yet.' When I run Windows Update I get error code 0x80070057 Is there a way to get the updates to work?
Windows Updates and Activation
Solved Error 0xC1900101 - 0x20017 When Upgrading to Build 10162
Hi, I'm running Windows 10 Pro Build 10159 and I can't upgrade to build 10162. I tried to update through Windows Update and through the ISO, but when I need to restart my PC, it boots to Recovery Mode (giving me 2 options: 1. Turn off my PC, 2....
Installation and Setup
Cant install Windows 10 after preload (error code 80240020)
I did a preload of the Win10 files on three PCs (via cmd prompt and do a "wuauclt /updatenow". It ran through to 100% and afterwards went into "Preparing ...": 26417 But it broke after a long time with something like couldnt install at...
Installation and Setup
Windows 10 build 10240 Network Adapter Failed to Start Error Code 10
Hello, every time I cold boot or restart windows I get an error code 10 on Broadcom 802.11n Network Adaptor in Device Manager. I'm forced to disable and then re-enable the Network Adapter. I have resetted my BIOS back to default settings as I...
Network and Sharing
Windows 10 upgrade error 0xc1900101-0x30018 is back.
Don't know what program/driver/windows update is causing it. This could be an issue for upgrading. There is one other method I haven't tried. See, Microsoft wants you to upgrade to the free version. Looks more like I will be sticking...
Installation and Setup
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 06:02.
Find Us
Twitter Facebook Google+

Windows 10 Forums