Page 2 of 2 FirstFirst 12

  1. Join Date : Nov 2015
    Posts : 121
    Windows 10 Pro
       22 Oct 2016 #11

    I noticed the first graphical error on start up as it entered the Windows login page (where it does the circles etc).There was red vertical banding and that was just a minute or so after i started my PC. I havent had any issues in the 2 years ive had the card and my system hasnt changed at all.

    Many thanks for the advice though. I will let you know how i get on!
      My System SpecsSystem Spec


  2. Join Date : Dec 2013
    Sydney, Nova Scotia, Canada
    Posts : 7,954
    Windows 10 IoT
       23 Oct 2016 #12

    Any time that has happened to me, it only got worse over time, not better. The card likely overheated. Is the fan running nice and quite? Heat sink clean with no dust bunnies?
      My System SpecsSystem Spec


  3. Join Date : Nov 2015
    Posts : 121
    Windows 10 Pro
       23 Oct 2016 #13

    Seems to be free of dust but I did clean it properly after it did it the first time (did do it after though).

    I have never touched the men clock before but I have took it down to around 900 from 1300 and had no issues so far. My case has 8 fans I think and 3 under the GPU itself so I don't think it was overheating plus i noticed graphical bands etc on the screen as soon as I started up when it happened just before it went to the windows login page.

    Nothing has happened since though. Possibly a glitch?
      My System SpecsSystem Spec


  4. Join Date : Dec 2013
    Sydney, Nova Scotia, Canada
    Posts : 7,954
    Windows 10 IoT
       23 Oct 2016 #14

    Hard to say if it was a one time glitch? Time will tell. For me, the instances of artifacts being displayed slowly increased over time until the card was usable.
      My System SpecsSystem Spec


  5. Join Date : Nov 2015
    Posts : 121
    Windows 10 Pro
       23 Oct 2016 #15

    Ah I see. Many thanks for all the help and advise. Must admit I am a bit of a newb when it comes to actually fitting components in. It's why I get worried and panic when something unexpected happens!
      My System SpecsSystem Spec


 
Page 2 of 2 FirstFirst 12


Similar Threads
Thread Forum
Graphical errors upon startup from hibernation
My laptop is set to hibernate when I close the lid while unplugged. When I start it back up, the Dell logo displays as normal, and then four circles of spinning dots appear on the screen, about the same width apart across the centre of the screen....
General Support
Multitude of graphical issues with my Win10 PC
My PC came with Windows 8 in mid-2013. Since then, I installed Windows 8.1 and finally 10 on it. About a month ago, I reset it (via Settings) due to many performance issues. There are countless issues with my newly reset Windows 10 desktop PC. I...
Graphic Cards
Odd graphical glitch with mouse cursor
Anyone else have this happen? The garbled box is my mouse cursor. It returned to normal once I logged in. This is a random thing. Most of the time, its normal. 53274
General Support
Window10 graphical bug
I recently upgraded to windows10 and I am having a strange bug that I cant fix. Whenever I close a program, it stays open and turns into a blurry after image. Is this a known issue? Please help. Thanks
General Support
Graphical glitches with multimonitor setup
Hello! Today, I got a new monitor to add to my setup. After setting up the monitor, I noticed my old main monitor (now my secondary) has strange glitches. My monitors: Main: BenQ XL2420T @ 1920x180 145Hz on GTX 760 Secondary: Samsung T24C350...
Graphic Cards
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 17:23.
Find Us
Twitter Facebook Google+



Windows 10 Forums