1.    24 Aug 2015 #1
    Join Date : Aug 2015
    Posts : 2
    Windows 10 (upgraded recently from 8X64)

    Single Monitor set up, no Signal, Windows 10

    Hi all. I have had nothing but issues, since upgrading to Windows 10 from Windows 8 (64).
    The installation within of itself was horrible.
    I got the continual flash on the screen, until I was able to get it into safe mode and recovered it.
    Then made sure drivers were updated.
    However, I did not upgrade my BIOs, from the information I had seen from MSFT.
    Didnt think twice, since they said if you were upgrading from 8 or 8.1 that should not be an issue.
    The system was running stable, after I did those fixes.

    About 1 week ago, after a MSFT Windows automatic patch push, My monitor started not to respond during boot up. Ran some basic troubleshooting for the monitor (Ie: check plugs, check cables, check Video card).
    They all seemed to work fine and my system booted up normal.

    The very next day, cold booted again and monitor did same thing, it was not getting any signal from the computer.
    Went through the checks, after a little bit of a delay the system finally booted.
    I checked my BIOs settings, which were all set up normally.

    I locked my computer after that and did not turn off the system, the next morning, my monitor was unresponsive.

    I re-checked monitor, cables and even replaced the video card. Everything is good except no signal to my monitor.
    I disconnected all hardware except the video card and motherboard, to see if it was an issue with my power.
    I double checked all my connections.
    I took out out the CMOS battery and also disconnected power to the motherboard for about 2 hours, to try and reset the BIOs to factory.

    I reset my memory sticks.
    No luck.

    This leaves me with 2 things left: a) Corrupted BIOs, not loading my drivers, or b) motherboard went bad.
    Going to try a bootable USB BIOs next.

    I have seen several posts about issues similar to this after upgrading to WIndows 10. This is horrible.

    In addition to what I have done above, is there anything else, I can do to try and recover my new doorstopper and restore it to a PC like it should be?
      My System SpecsSystem Spec

  2.    27 Aug 2015 #2
    Join Date : Aug 2015
    Posts : 8
    Windows 10 Pro

    Have you tried putting your PC to sleep and then waking it up. This worked for me. What graphics card are you using?
      My System SpecsSystem Spec


Similar Threads
Thread Forum
No signal after installed windows 10
Hey, last night i started the auto upsate to Windows 10 from windows 8 and It restarteded a few Times and everything seemed Good, so i went to sleep and leet the computer run. So when i Woke up this morning i went to the computer to test...
Drivers and Hardware
Windows 10 second monitor no signal
Hello, I haven't been able to get my second monitor working after doing a clean install of windows 10. It is detected in the windows display settings and has the correct resolution but it says no input on the second monitor. The only problem I've...
Graphic Cards
Monitors Lose Signal On Boot
I have 3 Benq xl2720z monitors all using dp. In the morning I went to turn on my monitors to find out there was no signal in any of them. I then rebooted my computer and when I got to the spinning orb, my computers faded to black in the middle of...
Graphic Cards
Windows 10 Single Language
Windows update has the new build 9926 as a Single Language edition available. 11145 ....... Properties still show as Windows 8.... 11146 .......... footprint....... It is being distributed with a pid as follows:
Windows 10 News
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 07:07.
Find Us
Twitter Facebook Google+

Windows 10 Forums