1.    19 Aug 2015 #1
    Join Date : Jul 2015
    PA, USA
    Posts : 460
    Windows 10 Pro (Mix of Builds) / Linux Mint

    Graphics issue going to build 10525 - basic adapter used

    Hi Gang,

    My DV-7 Laptop which is running A Radeon 3200 Graphics adapter, was on the RTM release of 10 just fine.

    I decided to accept the new insider build of 10525, and it went through, however, the OS when looking at the display is using the MS basic display adapter (when clicking on advanced display settings), when in device manager the Radeon is still listed as the adapter and with no issues (no errors or codes or exclamation points)

    This causes an issue whereas I cannot get my 1440x900 native resolution on the screen.

    I've rolled back to the RTM for the moment, but had tried:

    Uninstalling both monitor and display adapter and rebooting.

    Can't rollback the driver, as it was an upgrade, plus, it's the same 2015 driver used in the RTM, rechecked dev manager after I reverted, so nothing is different in dev manager between builds here.

    I'm stumped. I can stay on the RTM for now, but if I'm going to try out the latest builds later on, I'd need something to figure out this apparent loss of it being seen by the build, even when the adapter itself is the only one listed.

    Thanks beforehand....
      My System SpecsSystem Spec

  2.    20 Aug 2015 #2
    Join Date : Oct 2014
    Posts : 6
    windows 7

    My desktop HD3850 card was the same - fine before the new build - 1280X1024 after. I eventually got it going using the "let me choose from a list of devices on my computer" which showed a driver with a date of sometime in 2015 as opposed to the 2013 stuff I had tried to install. After much black screening and device connect/disconnect noises it was back to it's 1920X1080 and two monitors
      My System SpecsSystem Spec

  3.    20 Aug 2015 #3
    Join Date : Oct 2014
    Posts : 826
    Windows 8.1, Win10Pro

    You should post threads about the new build in the Insiders Section of the forum -- that's where the folks using the new build will see it and respond.
      My System SpecsSystem Spec

  4.    20 Aug 2015 #4
    Join Date : Jul 2015
    PA, USA
    Posts : 460
    Windows 10 Pro (Mix of Builds) / Linux Mint

    Will re-post and mark here as solved. Mods may remove if necessary.
      My System SpecsSystem Spec


Similar Threads
Thread Forum
Ethernet adapter hardware or software/driver issue?
I'm currently getting a strange issue with the on-board ethernet adapter on my older secondary system I use in the living room that I use for mainly just desktop apps. Before upgrading to Windows 10 pro x64 yesterday I was running Windows 7...
Network and Sharing
Insider Build 10525
Now since there is already an RTM, what will become of this build when it is ready for Prime time? Will it then become the RTM, or will it become the SR1?
Windows Insider
10525 build: No key to enter
According to Brink announcement (5th paragraph) there is no Product Key to enter: Announcing Windows 10 Insider Preview Build 10525 - Windows 10 Forums To be confirmed... Thank's for creating this new portion of Win Ten forum.
Windows Insider
Solved Watermarks after Update to Build 10525
Got this after updating to the new Build 10525 Don't like it, want it gone. 32376 Thanks in advance.
Windows Insider
Display adapter not being recognised, black screen issue.
Hi all, Upon upgrading to w10 I encountered the black screen issue. When plugging in another screen to the HDMI adapter on my laptop the display appears working perfectly. The laptop screen only shows anything during boot, as soon as the system...
Graphic Cards
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 03:58.
Find Us
Twitter Facebook Google+

Windows 10 Forums