1.    27 Aug 2016 #1
    Join Date : Aug 2016
    Posts : 1
    Windows 10

    Windows Explorer loads too long after Anniversary Update.

    I recently updated my OS and this issue occured, there were no problems before. When I open any random folder, it takes some time to load. If I open any other folder while the old one is still loading, it opens without a problem.
    I even had trouble saving this screenshot.
      My System SpecsSystem Spec

  2.    27 Aug 2016 #2
    Join Date : Jan 2015
    UK, Midlands
    Posts : 5,845
    Win 10 Pro (1607)
      My System SpecsSystem Spec


Similar Threads
Thread Forum
Long update wasn't the Anniversary Update... what was it?
Strange things are happening here on my W10x86 Pro system, and I am worried... After being shut down for some time, I turned on this computer yesterday Monday, and it finished configuring some updates that it had apparently installed last time I...
Windows Updates and Activation
Post Anniversary Update: Long App List in Start Menu
Before the update, there was "all programs" which would hide all the apps but now they're all exposed as soon as you click the start button. How to remove this long ugly list? 95850
Solved Anniversary Update: Windows 10 CPU usage 100% All the time
I'm having an on-going issue with CPU usage and Windows 10. I did a clean install with bootable media for Anniversary, and after I did that CPU rates went back to normal. But after I reinstalled my programs, it shot right back up to 100% CPU...
Performance & Maintenance
Windows Explorer Right-Click Takes a Long Time to Display Menu
Hi, For reasons I am unaware of, my previously-bulletproof Windows 10 Pro has developed an annoying problem. When I right-click a file in the right-hand pane of Explorer, the context menu can take in excess of 30 seconds to appear. Generally,...
General Support
win10 icons take long time to show (windows Explorer)
When I first open the Windows Explorer after starting my computer the icons for the files show up as a white box. I have run virus scans, malware scans which both finding nothing, then I defraged the drive and tried resetting the icon cache then...
General Support
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 10:59.
Find Us
Twitter Facebook Google+

Windows 10 Forums