1.    05 Feb 2016 #1
    Join Date : Feb 2016
    Posts : 1
    Windows 10

    Windows 10 Start-Up No Signal

    Hi, last night while playing Arma 3 my computer crashed and turned off. When turning it back on, my monitor told me it had no signal, which had never happened before. I tried unplugging and replugging but it didn't help. I left it overnight and this morning nothing has changed.

    Every 1 in 3 times on average I get the message 'it looks like Windows hasn't loaded correctly' when I reboot the computer which allows me to at least try some things. A system restore did not fix the problem, and start-up repair didn't help at all. I am unable to start the computer in safe mode/safe mode with networking for some reason. I have tried unplugging everything but nothing seems to change.

    I also tried a reset but when the system restarted itself I got the No Signal message so it couldn't complete.

    If anyone has experienced this or knows a fix I'd appreciate as Microsoft support were fairly helpful but nothing they did changed anything.

    Sorry if I have missed anything am on phone and can update if needed
      My System SpecsSystem Spec

  2.    05 Feb 2016 #2
    Join Date : Mar 2014
    Cape Breton Nova Scotia ,Canada
    Posts : 2,763
    insider build 10586.3 win10 pro 64

    only thing I can add is you say you unplug everything and plug back in and no difference ,,while its unplugged hold in the power button of the computer for a minute ,and then plug it all back in and try again ,,,you may need to boot to recovery media,such as a windows dvd or usb that you should have ,,and do a repair install ,that may or may not fix it ..as instructed in this tutorial ,good luck
    Repair Install Windows 10 with an In-place Upgrade
      My System SpecsSystem Spec

  3.    06 Feb 2016 #3
    Join Date : Jun 2014
    Posts : 3,898
    Windows 10 Pro

    I was having a problem similar to yours . My problem turned out to be the video card.
      My System SpecsSystem Spec

  4.    06 Feb 2016 #4
    Join Date : Mar 2014
    Cape Breton Nova Scotia ,Canada
    Posts : 2,763
    insider build 10586.3 win10 pro 64

    Quote Originally Posted by Winuser View Post
    I was having a problem similar to yours . My problem turned out to be the video card.
    yeah,many different hardware items can cause the same symptoms,
      My System SpecsSystem Spec

  5.    06 Feb 2016 #5
    Join Date : Aug 2015
    Posts : 391
    Windows 10 Pro x64 1607

    If your computer has integrated graphics, then more than likely the Motherboard has failed, unless it has the APU from AMD or integrated GPU from Intel. If one of those, it could be that the processor went bad.

    As others said, if its a discrete GPU that inserts into a PCIe x16 slot, then you may have to swap out cards if you have another one, to see if its the video card or Motherboard. If you install a known working card in it and it don't post, then chances are its a faulty Motherboard.
    Also remove and reseat your memory modules as well. Make sure all of this is done while the computer is powered off and unplugged.

    Only coming on 1 in 3 tries is definitely hardware issue for sure
      My System SpecsSystem Spec

  6.    06 Feb 2016 #6
    Join Date : Mar 2014
    Cape Breton Nova Scotia ,Canada
    Posts : 2,763
    insider build 10586.3 win10 pro 64

    no one here and with certainty what you issue is ,I just fixed a customers older computer doing almost the same thing ,,, I check out some of the common thing ,and found it to be the ram,, I took it [the ram ]out and put in another stick of ram and it worked ,I then cleaned there ram connections off by putting it back in and out 4 or 5 times and it has been running fine since ,after 6 or 7 reboots doing windows updates
      My System SpecsSystem Spec

  7.    06 Feb 2016 #7
    Join Date : May 2015
    Central IL
    Posts : 2,549
    EL Capitan

    Sounds like typical systems failure. I am guessing overclocking the GPU and CPU finally fried them. Or not proper ventilation.
      My System SpecsSystem Spec


Similar Threads
Thread Forum
wifi signal low in the other room after upgrading to windows 10
hey guys plz anyone help me after when i upgraded win 8.1 to win 10 i got a serious wifi issue..my laptop connects with full signal with my wifi modem when i use laptop in the same room where the modem is but when i go to another room in my small...
Network and Sharing
See Signal and Noise in dBM with Windows 10?
Is there a place I can see the current measurements of WiFi signal and noise in dBm on an adapter card with Windows 10? I thought I saw it once but I can't find it now. "netsh wlan show interfaces" just has a signal strength percentage 1% - 100%,...
Network and Sharing
No signal after installed windows 10
Hey, last night i started the auto upsate to Windows 10 from windows 8 and It restarteded a few Times and everything seemed Good, so i went to sleep and leet the computer run. So when i Woke up this morning i went to the computer to test...
Drivers and Hardware
Windows 10 second monitor no signal
Hello, I haven't been able to get my second monitor working after doing a clean install of windows 10. It is detected in the windows display settings and has the correct resolution but it says no input on the second monitor. The only problem I've...
Graphic Cards
Single Monitor set up, no Signal, Windows 10
Hi all. I have had nothing but issues, since upgrading to Windows 10 from Windows 8 (64). The installation within of itself was horrible. I got the continual flash on the screen, until I was able to get it into safe mode and recovered it. Then...
Graphic Cards
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 20:36.
Find Us
Twitter Facebook Google+

Windows 10 Forums