1.    07 Jul 2015 #1
    Join Date : Jun 2015
    Posts : 83
    Win 10 Pro x64

    Unknown Device Hardware ID: root\NetTap6

    So this is to do with my Network Adapter, Intel(R) Ethernet (2) 1218-V
    which is installed correctly , there are no internet connection issues

    This unknown device is found under the menu of Network Adapters

    some research threw this up:
    Device Manufacturer: Intel Corporation
    Device Model: Intel(R) Technology Access TAP Driver (NDIS 6.0)
    Device Class: Network Adapter

    There is also some software called Intel Technology Access installed with the driver
      My System SpecsSystem Spec

  2.    08 Jul 2015 #2
    Join Date : Jun 2015
    Posts : 83
    Win 10 Pro x64

    This wasn't here before the Win10 latest build

    bump Click image for larger version. 

Name:	unknown.png 
Views:	2493 
Size:	32.7 KB 
ID:	23743

    Its kinda exciting
      My System SpecsSystem Spec

  3.    04 Aug 2015 #3
    Join Date : Jul 2015
    Posts : 13
    Windows 10 Pro 64bit

    I have the same issue.
    Asus Rampage V Extreme mobo
    WinX Pro
    Unknown device: root\NetTap6
      My System SpecsSystem Spec


Similar Threads
Thread Forum
Unknown Hard Error
Hi All, I have been trying to resolve various issues with W10 (see other posts) and have been trying to use Safe mode to rule out possible configuration abnormalities. However, on both of my test machines, I get an error dialog titled: ...
General Support
Unknown computers detected on my network
So i have a Tp-Link mr3420 running dd-wrt. On my windows 10 machine in the network tab i can see computers that are not mine, hovever on my router in the dhcp table i cannot see any other computers than my owns. On my linux machine i do not see the...
Network and Sharing
Root properties shows zero, subdirs are correct
When showing properties of a shared drive, the root shows zero, but subdirs are fine. Works properly under Windows 7,8,Server 2008, and 2012. Also display fine under linux . 24964
Network and Sharing
Tons of Unknown Devices...cannot figure out how to solve
Hey folks, ever since I installed 10, I've had a VERY slow computer and upon digging in a little bit found the following (see attached). Any ideas? I took to the web to look up 'windows 10 tapoas drivers' and it mentioned openvpn...installed...
Drivers and Hardware
Windows 9 to Replace “This PC” with New “Home” Root Locati
Windows 10 News
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 22:18.
Find Us
Twitter Facebook Google+

Windows 10 Forums