1.    22 Jun 2015 #1
    Join Date : Jun 2015
    Posts : 1
    Windows 10

    No Sound when pluging in headphone problem on multiple computers

    ok so I have had this problem on 2 pcs. the first one fixed itself after a headache and restarting it a couple times. but this one however I have restarted several times with no luck. I know the headphones work. I have sound on my speakers just fine. I plug in the headphone and the sound on my speaker stops (like it should) but no sound comes threw the headphones. I unplug them it plays on the speaker. plug it back in no sound. so I know its registering it as pluged in. when I click on the speaker and go into property's the green level bar is moving as if sound is playing but no sound. I try to trouble shoot and it says (an error uncured during trouble shooting unable to start) or something of the sort.) iv tried updating the drivers. I have no clue how to fix this. I'm currently running a dell latitude E5540 with the new windows 10. like I said tho had the same problem on my Toshiba satellite c650 but it, fixed itself after restarting and unplugging the headphone and plugging them in a few times. no luck on this one however any help would be much appreciated thanks.
      My System SpecsSystem Spec

  2.    22 Jun 2015 #2
    Join Date : Jan 2014
    Posts : 563
    Win 7/10

    The Dell uses Realtek sound.

    First thing to do is check to see what is installed as the sound driver. If its the generic, basic function, Windows installed High Defintion Audio Device, the first thing to do is install the Realtek drivers. You can get the latest driver on the Realtek site www.realtek.com I have the Realtek High Definiton Codecs (drivers) installed and they work OK.

    If Realtek is already installed, and its the latest driver, do the "refresh" trick. Go to the Device Manager and uninstall the Realtek but DO NOT uninstall the drivers. Then restart the PC and when Windows starts it will detect and reinstall Realtek. This fixes any Windows/Realtek corruptions.
      My System SpecsSystem Spec


Similar Threads
Thread Forum
Solved BSOD when switching KVM-2 computers-multiple builds
I have 2 computers which I control with a KVM. One computer has Windows 8.1, the other is currently on build 10166 but have tried last 3 builds and problem exists on all and series of events exactly the same no matter the build. Problem did not...
BSOD Crashes and Debugging
Solved 5.1 sound problem not working
i use win10 build 10061 ..problem started in build 10041 problem is when i use 5.1 Surround speakers, they do not want to work any more i have try installing drivers many times when i try to Test sounds in Control Panel/Sound/playback/speakers/...
General Support
Saving bandwidth when installing W10 in multiple computers
Hi, I run a small computer repair shop and I have been testing W10 IP for some weeks now in anticipation of a slew of customers wanting my help to install W10 / upgrade to W10 on their computers. I know about creating an ISO image from an ESD...
Installation and Setup
Sound problem when launching from .exe
I have a problem with this program (a game), which for some off reason, does not launch with sound enabled. However, when I launch it through another program such as GeForce experience, or Raptr, the sound works one time and then refuses to work...
Software and Apps
How to get multiple win10's for multiple computers?
I have reserved my copy of win10 for my main computer, I have 3 other computers that I want to upgrade as well, do I have to download win10 four different times for the four computers? Thanks TC
Windows Updates and Activation
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 16:43.
Find Us
Twitter Facebook Google+

Windows 10 Forums