1.    26 Jul 2016 #1
    Join Date : Jul 2016
    Posts : 1
    Win 10 Pro 64-bit

    Sound device(s) not appearing Placyback tab

    Hello. This is my first post on this forum so I'm a newbie here.

    I have strange issue with my playback devices not appearing in the Playback under Sound in Control Panel.

    I use a pair of Creative T50 Bluetooth wireless speakers. It worked fine up until about a week ago when suddenly the audio started getting choppy. I rebooted the computer then all of a sudden , the white light on the speaker that shows that it is connected to the computer went off. Long story short, I tried all sorts of things: checked Bluetooth device, it's work. Installed I/O Gear's latest drivers, rebooted, un-paired and re-paired the speakers, moved Bluetooth dongle to another USB port, made computer discoverable via Bluetooth, checked devices, checked services to make sure Windows audio process is running automatically, read other forums.

    I went into system restore (which screwed up other programs) and restored to an earlier point and the speakers appeared briefly Sound tab but when I tried to pair up the devices the device disappeared again. Finally, I gave up and reinstalled Windows 10 from scratch, erased partition and did a clean install thinking that would solve the problem for sure but I STILL have the same problem!!

    I still can't pair the speakers. Basically whatever I do here's what happens:

    The Creative speakers will pair with my laptop and phone. This shows me the speakers are not defective. When I try to pair the speakers with my desktop, when the pairing starts, the indicator on the speakers showing the connection turns off but on the computer, it says the device is paired. The Bluetooth is working fine on the computer (it shows up correctly in control panel and all other settings. When I go to sound devices in control panel, the Bluetooth speakers which used to appear as a device no longer appears. (Yes I did right click and show disabled and disconnected devices)

    At this point, I'm completely at a loss as to what to do. Any suggestions would be appreciated. Thank you.
      My System SpecsSystem Spec

  2.    26 Jul 2016 #2
    Join Date : Jan 2014
    Posts : 564
    Win 7/10

    Look at the Device Manager and in particular the Sound section. If the Bluetooth listed as working OK or does it have an error code?
    Post a screen shot of that section, so we can see all the sound devices listed.

    We'll go from there.
    Screenshots and Files - Upload and Post in Ten Forums - Windows 10 Forums
      My System SpecsSystem Spec

  3.    26 Jul 2016 #3
    Join Date : Jul 2016
    Posts : 107
    Windows 10 pro on both

    I can tell you exactly why its gone i had the same problem with my systems, did a clean install and my Sound card was suddenly a SB 3D Recon, okay interesting tried updating the drivers using the recon software no dice , what i did was and this also fixed not being able to install ai suite use the windows 10 media creation tool and put the image on a USB stick when you install windows 10 MAKE SURE YOU ARE NOT CONNECTED TO THE INTERNET at any point do everything offline so get the right drivers for everything put it on a external hard-drive and install windows 10 offline and then the drivers, because even though you uninstall in my case the recon which i do not have "but still have it in device manager ill explain later" and tell Windows no to get the drivers from update i was stuck it simply would not accept my "right software" but doing everything offline worked you can then once ready connect with you MS account np.
    Okay i still have a SB 3D Recon Device in Device manager just above the "Real Audio Card" i looked in details and it says its the chip on my GPU well my GPU does not have the SB 3D Recon chip so i leave it be and have had no problems
      My System SpecsSystem Spec


Similar Threads
Thread Forum
no Sound on TV device mgr TV shows as media device not under sound
I can cast music to my Sony Bravia XBR 65x850b tv. However when I have it as a a duplicate display sound I get on the speakers primary display does not come from the speakers on the TV. On the device manager the TV shows as a media device....
Drivers and Hardware
No Sound from Device Connect/Disconnect,etc Events
So I just installed Windows 10 and been trying to get the right drivers on my gear. Everything was fine until after I installed a ASIO audio driver for a mixer. Now I don't have any Event Sounds when I plug or unplug devices. Tried...
Drivers and Hardware
Solved Device connection sound is heard every 15-20 seconds
I have a very annoying thing that seems to have popped up in the last 2 days or so. I installed Win 10 on my custom built computer about a week ago and it has been working just fine. Then about two days ago I started getting the sound that it...
Drivers and Hardware
AES2501B Device - "Device Disconnected" sound every ten seconds or so
Since installing Windows 10 I've been bothered by "Device Disconnected" sounds about every 10 seconds or so. I just turned off the sound until I could investigate further. I found that the AES2501B fingerprint reader device is the culprit as...
Drivers and Hardware
Device Disconnection sound repeated regularly
I have just updated windows 8.1 to 10. I am hearing the sound heard when disconnecting a USB device all the time - Sometimes every 30 seconds, sometimes every minute. Sometimes not as frequent but usually very frequent. I have noticed a few...
General Support
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 13:05.
Find Us
Twitter Facebook Google+

Windows 10 Forums