1.    19 Apr 2016 #1
    Join Date : Apr 2016
    Posts : 5
    Windows 10

    Problems ever since installing new memory and GPU

    So I originally had an older GPU (forgot the model, but it was NVIDIA) everything worked fine. After installing it, my PC starts most of the time, however, sometimes it will just sit there with a blinking underscore. I have a Samsung 250GB SSD, as well as a HDD.

    I keep wondering if it may be because of my PowerSupply (its a ThermalTake Tr2 500w). What information should I supply?

    The overall problem: when I boot my PC it sits at the Asus (press f8 to enter bios..etc) however, before I installed my new GPU and new Memory it was never giving me these problems. I've had so many weird problems since this installation. At first, the computer would power on, then power off and then back on again before it loaded windows, now that doesn't happen and now my PC just sits at the BIOS for a long time before loading into windows. Othertimes (only happened about 3 times now) it will load up to windows and show a blinking _ underscore and it will do nothing but sit there with that underscore.

    Anyone know anything about this? Am I posting in the right section?
      My System SpecsSystem Spec

  2.    19 Apr 2016 #2
    Join Date : Oct 2013
    NW Florida
    Posts : 6,124
    Windows 10 Enterprise and Pro/Windows 7 Enterprise/Linux Mint

    Hello, Bdoom and welcome to the forums. Unless there is something wrong with your PSU, I wouldn't think it would be your power supply. The 960, which is the biggest power hog in any computer, at the very max can pull about 160 W. So, 500 W should be plenty for your computer. When you made the swap, did you uninstall the drivers for the old card before installing the new one? Have you kept a check on your CPU and GPU temps?

    Could I get you to complete your system specs as detailed as possible?
    information   Information
    Your System Specs will help us to help you, and doing it in this manner will make them available to all helpers in every post and keep us from hunting for them. We ask that you fill them out in as much detail as possible including Desktop or Laptop, Model number if it is an OEM computer and all components with the Manufacturer and Model number if possible.

    If you will go to your last post and click the 'System Specs' in the bottom left of the post, you will find a link to update your system specs. Please fill those out in as much detail as possible, making sure to click save at the bottom of the page. If you would like to know what we would like, you can click 'My System Specs' at the bottom left of this post to see mine. If you do not know what your components are, this will help you accomplish this task. System Specs - Fill in at Ten Forums - Windows 10 Forums

    If you would, please go into BIOS and give me the Values of your +12V, +5V and +3.3V readings.

      My System SpecsSystem Spec


Similar Threads
Thread Forum
NET Framework 3.5 problems installing
Hello, I know this has been asked many times but I have been unsuccessful trying all that has been suggested before. When I attempt to install it through turn Windows features on or off it begins to download but then I get an error code...
Software and Apps
I have problems since installing win 10....
Ever since I installed 10, I have major issues with scrolling through selection menus and drop down menus pop up when clicked on but immediately disappear. Also on start up, the page that is supposed to roll up to access your login screen won't roll...
Performance & Maintenance
Problems right after installing Windows 10
Hello everyone, The moment I installed windows 10 from windows 8.1 I noticed a lot of problems. The boot time took 3.5 times longer the very first time booting the computer with 10. Even after disabling/enabling 'fast boot'. 20% of the time...
Performance & Maintenance
Few problems in installing windows 10
I currently have windows 7 Enterprise SP1 (32-bit) on my laptop and I intend to upgrade to Windows 10. How to do that ? As far as I know, there is no windows 10 update for windows 7 enterprise ! Please help. Do I need to install windows 7...
General Support
Problems Installing Updates
For some reason, I'm getting an announcement that my updates didn't install. 12520 Is anyone else getting this problem?
Windows Updates and Activation
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 16:13.
Find Us
Twitter Facebook Google+

Windows 10 Forums