1.    02 Nov 2015 #1
    Join Date : Nov 2015
    Posts : 3
    Windows 10

    Lots of BSODs after 2 weeks, same after clean install, Skylake 6700K

    I need help !

    Trying to figure out whats wrong with my skylake build. First had an MSI M5 board in it but after a stream of BSODs
    I replaced it with an Asus Pro Gaming board and made a clean install. Everything was fine again.

    Now 2 weeks later (after being regulary used) it suddenly started BSOD again. Could barely get it running long enough to run the util to gather the information.

    It's a clean install with just latest Win10 Pro, Latest chipset and drivers for network and graphics (not gforce experiance), Razer Synapse, Mumble and WoW, was playing in a raid yesterday and was fine. Thought it was worked out with the re-install. But no...

    Previously ran memtest for a whole day with no errors but I will again, it was a on the MSI motherboard.

    Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 2666MHz CL16 (CMK16GX4M2A2666C16) (2x8GB)
    EVGA Supernova G1 750W
    Intel Core i7-6700K
    Intel 730 Series SSD 480GB
    MSI GeForce GTX 980 Ti Gaming 6GB
    Asus Z170 Pro Gaming
    Seagate Barracuda 3TB


    Logs contain 4 latest bsods of various messages but I think I've gotten them all by now. Most common are the

    Just now writing this on other computer the skylake running just fine again...can't explain, guess it comes and goes.

    Please help.


    Edit: Just passed thru a night of memtest86 using all cores on cpu. Does that mean the cpu and memory is fine ? What else, maybe swap out graphics card and test... Can a bad graphics card cause KMODE errors ?
    Last edited by Gnurken; 03 Nov 2015 at 03:35.
      My System SpecsSystem Spec

  2.    03 Nov 2015 #2
    Join Date : Jun 2015
    Posts : 10,446
    Windows 10 Pro / Windows 10 TP / Windows 8.1 Pro / Windows 7 Pro

    Hi Gnurken,

    Welcome to the 10forums.

    If you are overclocking anything, revert back to stock while troubleshooting as overclocking might cause instability.
    CPUID:        "Intel(R) Core(TM) i7-6700K CPU @ 4.00GHz"
    MaxSpeed:     4000
    CurrentSpeed: 4008
    The Intel Ethernet connection driver has been flagged.
    Please check Intel for driver updates.
    Intel Download Center
    2: kd> lmvm e1d65x64
    start             end                 module name
    fffff801`692a0000 fffff801`69325000   e1d65x64 T (no symbols)           
        Loaded symbol image file: e1d65x64.sys
        Image path: \SystemRoot\system32\DRIVERS\e1d65x64.sys
        Image name: e1d65x64.sys
        Timestamp:        Thu Jun 18 18:37:56 2015 (5582F3E4)
        CheckSum:         0008FF35
        ImageSize:        00085000
        Translations:     0000.04b0 0000.04e4 0409.04b0 0409.04e4
    Just to make sure the memory is not causing any trouble, please run MemTest86+
    Probably caused by : memory_corruption

    Lots of BSODs after 2 weeks, same after clean install, Skylake 6700K Diagnostic Test Lots of BSODs after 2 weeks, same after clean install, Skylake 6700K

    Run MemTest86+ to analyse your RAM. MemTest86+ - Test RAM - Windows 10 Forums

    Note   Note

    MemTest86+ needs to be run for at least 8 passes for conclusive results. Set it running before you go to bed and leave it overnight. We're looking for zero errors here. Even a single error will indicate RAM failure.
      My System SpecsSystem Spec

  3.    03 Nov 2015 #3
    Join Date : Nov 2015
    Posts : 3
    Windows 10

    Thanks for taking time to check the logs.

    I've not intended to overclock anything. First thing I did when encounted bsod's was revert to bios defaults. These logs are after that. So far haven't tried to max out the cpu with changing the multiplier, got into issues before everything was installed so. What could cause the reading to be 4008 ? rounding error somewhere ? I'll check when I get home to make sure the base clock is not changed. CPU is idling below 30 celsius and hovering around 40-50 when gaming.

    The graphics card is factory overclocked, Haven't touched it in Afterburner, saw no reason. Just checked the temps and they were mostly in mid 50's during playing GTA-V.

    Network driver is the latest from Asus support page, I'll try the Intel download center instead.

    Will also try swapping to the graphics with a 980 from my other computer just to see if it's the graphics card.

    Memtest been run, no issues found, Asus posted a new bios version yesterday and I will try that. Just don't wanna change too much at once. Want to be able to zero in on the problem.
      My System SpecsSystem Spec

  4.    07 Nov 2015 #4
    Join Date : Nov 2015
    Posts : 3
    Windows 10

    Have been away with work a couple days and today I've been testing the computer. Tuesday I looked over what was set in bios just to make sure I didn't had fiddled with baseclock. But 4008 with a 40 multiplier is just 100.2 MHz and there isn't that kind of precision.

    However I was in there and noticed that Tweak AI was on "auto", think it's like that by default, and whatever else it does to "optimize" seems to been a cause since I've yet to get a bsod after turning it off and setting baseclock and memory frequenzies instead of auto.

    I still doesn't trust the system to keep working but I will do a re-install again since this one is kinda botched with getting bsod during driver installs and see how it goes. If something comes back I'll ask for help again.

    Marking this as solved for now,

    Thanks again !
      My System SpecsSystem Spec


Similar Threads
Thread Forum
Lots of BSODs with random time intervals between them.
I recently started getting constant bsod's every 30 mins or so an i need help. I have no idea what is causing it and the crashes happen while doing random things. Any help would be appreciated.
BSOD Crashes and Debugging
Multiple BSODs in a fresh install of Windows 10
I have a Dell Inspiron 17 5748 laptop, and just installed a new SSD disk. The old HDD is now running in place of ODD. Since then I get frequent BSODs. I don't think it has something to do with SSD, but who knows. Already tried: CHKDSK on both...
BSOD Crashes and Debugging
W10 inaccessible_boot_device after clean clean install 0xc000000f Err
When I upgraded to windows 10 from windows 7, it worked fine for the next few hours then i couldnt acess the log in screen it was just stuck on the slider and then it flickers. tried to trouble shoot, system restore, clean installed (using...
Installation and Setup
Windows 10 clean install, lots of strange issues.
So having run Preview since October last year, and no issues at all almost from the Windows 8 upgrade. I come to see fairly many issues on my Clean install. Used MS site for downloading the Windows 10, and created the ISO and moved it to USB with...
BSOD Crashes and Debugging
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 23:14.
Find Us
Twitter Facebook Google+

Windows 10 Forums